www.taxidiarides.gr
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Translate into your language
Πρόσφατα Θέματα
» Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα, για τροχόσπιτα (....Διευκρινήσεις).
από teohunter Παρ 8 Νοε 2024 - 9:51

» ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΑ ΜΕ ΑΠΟΨΗ...
από sxeni Τρι 3 Σεπ 2024 - 2:17

» Free Camper stop Κουρεμένος
από Georgedim Παρ 30 Αυγ 2024 - 14:18

» Camping Κουτσουνάρι
από ktRinity Τρι 27 Αυγ 2024 - 16:20

» “Creta camping” Ηράκλειο, Γούβες
από ktRinity Τρι 27 Αυγ 2024 - 15:00

» Έγκριση τύπου - Άδεια Έλξης - Η νέα νομοθεσία για τα ρυμουλκούμενα τροχόσπιτα
από pilot Τρι 6 Αυγ 2024 - 13:15

» Χακάρισμα λογαριασμού
από gsalonica Σαβ 20 Ιουλ 2024 - 12:14

» Μπαταρία LiFePO4
από gsalonica Παρ 22 Μαρ 2024 - 7:42

» παροχη ρευματος τροχοσπιτου
από ladakias Πεμ 29 Φεβ 2024 - 16:43

» Τροχόσπιτα KABE
από ladakias Πεμ 29 Φεβ 2024 - 16:22

» Κόψιμο βασιλόπιτας 2024
από Ddimi Κυρ 25 Φεβ 2024 - 17:15

» «Conte de Noël» ….μια νοσταλγική Χριστουγεννιάτικη ιστορία.
από Georgedim Κυρ 24 Δεκ 2023 - 9:11

» Πωλείται τροχοσκηνή Alpen Kreuzer Allure
από Antonioz Πεμ 27 Ιουλ 2023 - 9:04

» PDF ΜΕ ΤΑ CAMPING ΕΛΛΑΔΟΣ 2023
από Georgedim Τετ 26 Ιουλ 2023 - 9:47

» Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα
από ktRinity Πεμ 20 Ιουλ 2023 - 14:32

» Σύνορα....
από Georgedim Τετ 19 Ιουλ 2023 - 19:07

» Πρόβλημα στη σίτα
από spyrosbhta Δευ 17 Ιουλ 2023 - 17:16

» Καλοκαίρι 2022 : οδοιπορικό σε Φρανκονία, ....Ρηνανία, ....Λουξεμβούργο, ....Αλσατία ....και Μέλανα Δρυμό.
από diamantino Τρι 4 Ιουλ 2023 - 19:59

» Επιτρέπεται η διανυκτέρευση μέσα σε οποιαδήποτε όχημα σε χώρους μη οργανωμενους ;
από Νικόλας Παρ 23 Ιουν 2023 - 13:33

» Αναζήτηση-αγορά αυτοκινούμενου
από yamaren Σαβ 17 Ιουν 2023 - 10:44

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
Ο ΚΑΙΡΟΣ
Like/Tweet/+1
About Us

Welcome to the forum www.taxidiarides.gr

Welcome to the forum  www.taxidiarides.gr

Για το camping ... τα ταξίδια ... και την καλή παρέα ...

Δίπλωμα οδήγησης με κοινοτικό κωδικό αριθμό "96"

+17
tabbert
BAGGELIS B+E
Patrinos
Γιώργος Επιτρόπου
Νικόλας Μητσόπουλος
diamantino
Γιώργος
antonis Z
Πτέραρχος
kukosg
athanase
traveller
almak
ladakias
Georgedim
Maximos
Γιωργάκος
21 απαντήσεις

Σελίδα 4 από 8 Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Επόμενο

Πήγαινε κάτω

Δίπλωμα οδήγησης με κοινοτικό κωδικό αριθμό "96" - Σελίδα 4 Empty Απ: Δίπλωμα οδήγησης με κοινοτικό κωδικό αριθμό "96"

Δημοσίευση από Georgedim Κυρ 27 Απρ 2014 - 16:01

Αντώνη, μακάρι να ήταν όλα προσεκτικά διατυπωμένα και μελετημένα προτού εφαρμοσθούν ή δημοσιοποιηθούν.

Δυστυχώς στην πλειονότητα τους δεν είναι, ....αλλά το "καλό" (....αν μπορεί να ειπωθεί αυτό  scratch ), όλης αυτής της ιστορίας είναι ότι γίνονται αφορμή, ....να ψάχνουμε το κάθε τι λίγο παραπάνω και ....μέσω ενός "παραγωγικού" διαδικτυακού διαλόγου, ....να γινόμαστε όλοι καλύτεροι & βαθύτεροι γνώστες, τέτοιων ενδιαφέροντων θεμάτων.
Georgedim
Georgedim
Admin

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Δίπλωμα οδήγησης με κοινοτικό κωδικό αριθμό "96" - Σελίδα 4 Empty Απ: Δίπλωμα οδήγησης με κοινοτικό κωδικό αριθμό "96"

Δημοσίευση από ladakias Κυρ 27 Απρ 2014 - 16:23

εαν εχετε Β και ρυμουλκο πανω απο 750 κιλα να κανετε το σταυρο σας μην γινει κατι ,γιατι μετα δεν θα βγαλετε ακρη με τις ασφαλιστηκες εταιρειες.εγω προσωπικα διαβαζω οτι το Β ειναι -για ρυμουλκο [αυτοκινητο]εως 3500 κιλα ,και το ρυμουλκομενο [τροχοσπιτο-τροχοσκηνη-μπαγαζιερα κ.λ.π.]εως 750 κιλα.εδω αυτο βλεπω και διαβαζω εδω.
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
οπως και πιο κατω στο ΒΕ ειναι για οτι μπορει να οδηγω με Β για ρυμουλκο [αυτοκινητο εωσ 3500 κιλα και 8 ατομα ]και ρυμουλκομενο πανω απο 750 κιλα .
Υ.Γ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΕΓΩ ΛΑΘΟΣ.
εμενα  ειναι 5 κατηγοριας και δεν εχω καποιο προβλημα .ΑΛΛΑ ειναι αυτο που λεω για την ασφαλιστηκη εταιρεια οταν θα γινει η στραβη θα ψαχνει να βρει το παραμικρο για να μην πληρωση το λεω επειδη το εχω γευτη και με εχει πονεσει ,και οχι για κατι σοβαρο [για ανθρωπο λεω]αλλα μονο για υλικες ζημιες

Και για τον φιλο [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] ψαξε αυτο που ειπα για εμας που εχουμε επαγ/κα.κανονικα θα πρεπει το ΒΕ να μην σου το παρουνε αυτος ο φιλος που εχω και συνταξιοδοτηθηκε το εχει το ΒΕ
ladakias
ladakias

Δημοσίευση από traveller Κυρ 27 Απρ 2014 - 17:58

ladakias έγραψε:Και για τον φιλο [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] ψαξε αυτο που ειπα για εμας που εχουμε επαγ/κα.κανονικα θα πρεπει το ΒΕ να μην σου το παρουνε αυτος ο φιλος που εχω και συνταξιοδοτηθηκε το εχει το ΒΕ
Ναι φιλε (ladakias)θα το ψαξω , και θα το ψαξω πολυ ...
Tωρα ....... αρχες του Μαη ληγει η 3ετια και θελει αννανεωση 
Πριν 6 χρονια που βγηκα σε συνταξη (και με 13 χρονια Τ.Σ.Α τοτε..)μου πηραν το επαγγελματικο γιατι υπεθεσαν πως θα συνεχιζα να ασκω το επαγγελμα (αν και 28 χρονια μετα ασκουσα αλλο επαγγελμα και οχι αυτο του οδηγου).
Ομως απ'οσο θυμαμαι το τοτε διπλωμα (ροζ παπυρος)δεν ανεφερε καν αυτη την κατηγορια..
Κι'επειδη εδω στο forum το ψαχνουμε πολυ θα το κυνηγησω ...

Απο βδομαδα θα επανελθω με νεωτερα ...
traveller
traveller

Δημοσίευση από ladakias Κυρ 27 Απρ 2014 - 19:19

traveller έγραψε:
ladakias έγραψε:Και για τον φιλο [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] ψαξε αυτο που ειπα για εμας που εχουμε επαγ/κα.κανονικα θα πρεπει το ΒΕ να μην σου το παρουνε αυτος ο φιλος που εχω και συνταξιοδοτηθηκε το εχει το ΒΕ
Ναι φιλε (ladakias)θα το ψαξω , και θα το ψαξω πολυ ...
Tωρα ....... αρχες του Μαη ληγει η 3ετια και θελει αννανεωση 
Πριν 6 χρονια που βγηκα σε συνταξη (και με 13 χρονια Τ.Σ.Α τοτε..)μου πηραν το επαγγελματικο γιατι υπεθεσαν πως θα συνεχιζα να ασκω το επαγγελμα (αν και 28 χρονια μετα ασκουσα αλλο επαγγελμα και οχι αυτο του οδηγου).
Ομως απ'οσο θυμαμαι το τοτε διπλωμα (ροζ παπυρος)δεν ανεφερε καν αυτη την κατηγορια..
Κι'επειδη εδω στο forum το ψαχνουμε πολυ θα το κυνηγησω ...

Απο βδομαδα θα επανελθω με νεωτερα ...

αυτο ειναι το ροζ.
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
ladakias
ladakias

Δημοσίευση από traveller Κυρ 27 Απρ 2014 - 19:43

Ναι αυτο ειναι ..... 

Αλλα δεν θυμαμαι τις υπο-κατηγοριες που αναφερε μεσα
traveller
traveller

Δημοσίευση από antonis Z Κυρ 27 Απρ 2014 - 23:29

Γράφουμε στο φόρουμ για να επικοινωνούμε και να ανταλλάσσουμε απόψεις και μεταξύ μας για να γινόμαστε σοφότεροι. 

Υπάρχουν όμως υπάρχουν και πολλοί οι οποίοι μας διαβάζουν και δεν γράφουν και πρέπει στο τέλος κάθε τοπικ να βγαίνει άκρη και νόημα για να μαθαίνει ο κόσμος τα πράγματα σωστά μπας και γίνουμε σοβαρή χώρα. Αυτό ξεκινάει όμως και απο εμάς όχι μόνο απο το κράτος. 

Για να το συνοψίσουμε δεν πρέπει να ψαχτεί τε για μένα τουλάχιστον παραπάνω και ούτε διατρέχεται κανένα κίνδυνο ούτε απο τροχαίο έλεγχο ούτε ασφαλιστικές εταιρίες. Με την σημερινή επαναλαμβάνω με την σημερινή νομοθεσία ισχύουν τα εξής:

ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΟ Ή ΤΡΕΥΛΕΡ + ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ Ή ΑΥΤΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟ  = 3500 κιλά = δίπλωμα Β

ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΟ Ή ΤΡΕΥΛΕΡ + ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ Ή ΑΥΤΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟ = 4250 ΚΙΛΆ = δίπλωμα Β96

ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΟ Ή ΤΡΕΥΛΕΡ +ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ Ή ΑΥΤΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟ = 4251 ΚΙΛΑ = δίπλωμα Β+Ε 

Καλά ταξίδια αδέρφια τροχοσπιτάδες με όποιο δίπλωμα και αν πάτε. Αρκεί να πάτε! 
antonis Z
antonis Z

http://www.zampetas.gr

Δημοσίευση από Maximos Δευ 28 Απρ 2014 - 16:44

Νά 'σαι καλά Αντώνη ... σ' ευχαριστούμε.

Η ευχή στην τελευταία πρόταση, μου άρεσε πολύ ... " ... Αρκεί να πάτε" ... !!

Άντε να δούμε ...

Επίσης, θα συμφωνήσω απόλυτα και με τις δύο πρώτες προτάσεις σου, της προηγούμενης  δημοσίευσης.  
Maximos
Maximos
Admin

https://taxidiarides.forumgreek.com

Δημοσίευση από Γιώργος Δευ 28 Απρ 2014 - 17:06

antonis Z έγραψε:

. . . Αρκεί να πάτε! 

Εμένα αυτό δεν μου άρεσε Αντωνάκη μου όπως άρεσε στον Πρόεδρο. Rolling Eyes . . . Αυτό το "αρκεί" μου μαυρίζει την ψυχή. Sad Σ΄ευχαριστώ και από την πλευρά μου γιά τις διευκρινίσεις σου.
Γιώργος
Γιώργος

Δημοσίευση από antonis Z Τρι 29 Απρ 2014 - 0:16

Όχι μαύρες ψυχές. Μόνο ταξιδιάρες  Very Happy 

Γιώργαρε το μόνο που δεν μπορούν να μας πάρουν είναι η ψυχή και το τροχόσπιτο. Αυτό κρατήστε το σφιχτά και στους δρόμους.
antonis Z
antonis Z

Δημοσίευση από diamantino Τρι 29 Απρ 2014 - 16:24

antonis Z έγραψε:Όχι μαύρες ψυχές. Μόνο ταξιδιάρες  Very Happy 

Γιώργαρε το μόνο που δεν μπορούν να μας πάρουν είναι η ψυχή και το τροχόσπιτο. Αυτό κρατήστε το σφιχτά και στους δρόμους.

yes 
diamantino
diamantino

Δημοσίευση από traveller Παρ 9 Μάης 2014 - 18:56

Εδω ειμαι παλι !!!
Επανερχομενος στο θεμα σχετικα με την κατηγορια του διπλωματος μου...
Αυτη τη βδομαδα το κατεθεσα για ανανεωση 3 ετιας ..
Πηγα στην προισταμενη να της πω την περιπτωση μου.
Εψαξε το computer και τα βρηκε ολα ..
Γυριζωντας προς τα'μενα μου λεει..
Πρεπει να κανω 7 μαθηματα στο δασκαλο (πληρωνωντας τον , ποιος ξερει ποσο Smile  + παραβολο 108 ευρω , και με δικο μου ρυμουλκο και ρυμουλκουμενο οχημα..

Εγω ρυμουλκουσα το τροχοσπιτο μου 30 τοσα χρονια
Δεν θα μου δειξει εμενα ο καθε ασχετος δασκαλακος (που ουτε ο ιδιος γνωριζει τους νομους)πως θα ρυμουλκω.. angry

ΕΓΩ ........Συνεχιζω ... ακαθεκτος ρυμουλκωντας !!!  cravan 
traveller
traveller

Δημοσίευση από Maximos Παρ 9 Μάης 2014 - 21:22

traveller έγραψε:Εδω ειμαι παλι !!!
Επανερχομενος στο θεμα σχετικα με την κατηγορια του διπλωματος μου...
Αυτη τη βδομαδα το κατεθεσα για ανανεωση 3 ετιας ..
Πηγα στην προισταμενη να της πω την περιπτωση μου.
Εψαξε το computer και τα βρηκε ολα ..
Γυριζωντας προς τα'μενα μου λεει..
Πρεπει να κανω 7 μαθηματα στο δασκαλο (πληρωνωντας τον , ποιος ξερει ποσο Smile  + παραβολο 108 ευρω , και με δικο μου ρυμουλκο και ρυμουλκουμενο οχημα..

Εγω ρυμουλκουσα το τροχοσπιτο μου 30 τοσα χρονια
Δεν θα μου δειξει εμενα ο καθε ασχετος δασκαλακος (που ουτε ο ιδιος γνωριζει τους νομους)πως θα ρυμουλκω.. angry

ΕΓΩ ........Συνεχιζω ... ακαθεκτος ρυμουλκωντας !!!  cravan 
Γιώργο, αυτά που σου είπε η προϊσταμένη, περί μαθημάτων, παραβόλων κλπ
... έχουν να κάνουν, αποκλειστικά με την αλλαγή της δικής σου άδειας οδήγησης (διπλώματος) ;
... ή σου είπε ότι πρέπει να αλλάξεις και κατηγορία διπλώματος ;

Από την άλλη Γιώργο ... η νομιμότητα, στο να έχουμε την κατάλληλη άδεια οδήγησης, υπερισχύει ... !  Wink 
Θέλουμε, δε θέλουμε ... αυτή είναι η διαδικασία απόκτησης άδειας οδήγησης ...
... είτε είναι γνώστης ο δάσκαλος ... είτε όχι ... !  Cool 
Maximos
Maximos
Admin

https://taxidiarides.forumgreek.com

Δημοσίευση από traveller Παρ 9 Μάης 2014 - 21:43

Maximos έγραψε:Γιώργο, αυτά που σου είπε η προϊσταμένη, περί μαθημάτων, παραβόλων κλπ
... έχουν να κάνουν, αποκλειστικά με την αλλαγή της δικής σου άδειας οδήγησης (διπλώματος) ;

Αυτη η διαδικασια Μαξιμε αφορα την δικια μου αδεια οταν της ειπα πως θελω να την αλλαξω & να παρω την κατηγορια Β+Ε...
traveller
traveller

Δημοσίευση από ladakias Παρ 9 Μάης 2014 - 23:04

traveller έγραψε:
Maximos έγραψε:Γιώργο, αυτά που σου είπε η προϊσταμένη, περί μαθημάτων, παραβόλων κλπ

Αυτη η διαδικασια Μαξιμε αφορα την δικια μου αδεια οταν της ειπα πως θελω να την αλλαξω & να παρω την κατηγορια Β+Ε...

γιωργο με το παλιο διπλωμα [το επαγγελματικο ]τι εγινε.
ladakias
ladakias

Δημοσίευση από Γιωργάκος Τρι 26 Αυγ 2014 - 20:55

Μετά απο όλες τις δημοσιεύσεις για την άδεια οδήγησης με κωδικό Β 96, όποιος ενδιαφέρετε για την απόκτησή του  οι σχολές Ζωγράφος απο 170 Ε που είναι το κόστος του φακέλου και των μαθημάτων, για τους taxidiarides.gr η προσφορά είναι 150 Ε .

Αν όμως η συμμετοχή είναι ομαδική μπορεί να γίνει και καλύτερη τιμή .

Γιωργάκος
Γιωργάκος

Δημοσίευση από ladakias Τρι 26 Αυγ 2014 - 21:43

τελικα θελει το διπλωμα να γινει 96 η βε .γιατι ο αντωνης Ζ πιο πανω λεει οτι με το β ειμαστε ενταξει.
ladakias
ladakias

Δημοσίευση από Γιωργάκος Τρι 26 Αυγ 2014 - 21:53

Γιωργάκος έγραψε: όποιος ενδιαφέρετε για την απόκτησή του  

Χωρίς άλλα σχόλια απλά όποιος ενδιαφέρετε.
Γιωργάκος
Γιωργάκος

Δημοσίευση από antonis Z Τρι 26 Αυγ 2014 - 23:16

Δείτε στο site των 123 κατασκευαστών αυτοκινουμένων και τροχοσπίτων της Γερμανίας, στο παρακάτω link : [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] και βάλτε τα κιλά του αυτοκινήτου σας και του τροχοσπίτου σας και τα άλλα πεδία ηλικία και πότε βγάλατε το δίπλωμα δεν χρειάζονται γιατί εκείνα τα πεδία είναι για τα γερμανικά διπλώματα. 

Έτσι πατώντας τον υπολογισμό σας λέει ποιό δίπλωμα σας χρειάζεται. Παίξτε με τους συνδυασμούς για να δείτε πότε πρέπει να είστε κάτοχοι του Β96. 

Όσοι πάντως έχετε ΙΧ + τροχόσπιτο = 3500 κιλά, τα 150 € κάντε κάτι άλλο ποιο χρήσιμο απο το να βγάλετε Β96.  Wink

Β96 μόνο για αυτούς που έχουν Hummer ή αυτοκινούμενο και θέλουν να τραβάνε τρεύλορ ή τροχόσπιτο μέχρι 750 κιλά.
antonis Z
antonis Z

Δημοσίευση από Νικόλας Μητσόπουλος Τετ 27 Αυγ 2014 - 12:29

merci Εγώ απ΄ότι φαίνεται το χρειάζομαι...  sad1
Νικόλας Μητσόπουλος
Νικόλας Μητσόπουλος

Δημοσίευση από antonis Z Τετ 27 Αυγ 2014 - 14:37

Γιατί Νικόλα? Τι όχημα έχεις και τι τραβάς? 

Και μην σκας αν το χρειάζεσαι γιατί παλαιότερα ήθελες εξετάσεις για Γ και έξοδα και μαθήματα και τωρα με μικρό κόστος και χωρίς εξετάσεις κλπ λύνεις το πρόβλημα σου... Όλα καλά...
antonis Z
antonis Z

Σελίδα 4 από 8 Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Επόμενο

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης