Translate into your language
Πρόσφατα Θέματα
» Μπαταρία LiFePO4από gsalonica Παρ 22 Μαρ 2024 - 7:42
» παροχη ρευματος τροχοσπιτου
από ladakias Πεμ 29 Φεβ 2024 - 16:43
» Τροχόσπιτα KABE
από ladakias Πεμ 29 Φεβ 2024 - 16:22
» Κόψιμο βασιλόπιτας 2024
από Ddimi Κυρ 25 Φεβ 2024 - 17:15
» Έγκριση τύπου - Άδεια Έλξης - Η νέα νομοθεσία για τα ρυμουλκούμενα τροχόσπιτα
από Batfalcon Πεμ 25 Ιαν 2024 - 12:50
» «Conte de Noël» ….μια νοσταλγική Χριστουγεννιάτικη ιστορία.
από Georgedim Κυρ 24 Δεκ 2023 - 9:11
» Πωλείται τροχοσκηνή Alpen Kreuzer Allure
από Antonioz Πεμ 27 Ιουλ 2023 - 9:04
» PDF ΜΕ ΤΑ CAMPING ΕΛΛΑΔΟΣ 2023
από Georgedim Τετ 26 Ιουλ 2023 - 9:47
» Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα
από ktRinity Πεμ 20 Ιουλ 2023 - 14:32
» Σύνορα....
από Georgedim Τετ 19 Ιουλ 2023 - 19:07
» Πρόβλημα στη σίτα
από spyrosbhta Δευ 17 Ιουλ 2023 - 17:16
» Καλοκαίρι 2022 : οδοιπορικό σε Φρανκονία, ....Ρηνανία, ....Λουξεμβούργο, ....Αλσατία ....και Μέλανα Δρυμό.
από diamantino Τρι 4 Ιουλ 2023 - 19:59
» Επιτρέπεται η διανυκτέρευση μέσα σε οποιαδήποτε όχημα σε χώρους μη οργανωμενους ;
από Νικόλας Παρ 23 Ιουν 2023 - 13:33
» Αναζήτηση-αγορά αυτοκινούμενου
από yamaren Σαβ 17 Ιουν 2023 - 10:44
» Καλώς σας βρήκα
από Georgedim Σαβ 10 Ιουν 2023 - 23:35
» Καλό μήνα
από diamantino Δευ 5 Ιουν 2023 - 21:24
» Η ζωγραφιά μας...
από Georgedim Κυρ 4 Ιουν 2023 - 2:17
» Επιλογή ταξιδιάρικου τροχόσπιτου
από Georgedim Τετ 24 Μάης 2023 - 9:37
» Sygic πρόγραμμα πλοήγησης
από packman Δευ 22 Μάης 2023 - 19:05
» Ταχυθερμοσίφωνας υγραερίου στο τροχόσπιτο
από Georgedim Τετ 26 Απρ 2023 - 21:56
Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
Like/Tweet/+1
About Us
Welcome to the forum www.taxidiarides.gr
Για το camping ... τα ταξίδια ... και την καλή παρέα ...
Πορτοκαλόπιτα στου Στούπη
3 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Πορτοκαλόπιτα στου Στούπη
Δεν πρόκειται για εκδρομή, αλλά για συνταγή.
Αν θέλετε δοκιμάστε την και θα μας θυμηθείτε...
Αν θέλετε δοκιμάστε την και θα μας θυμηθείτε...
Batfalcon
Απ: Πορτοκαλόπιτα στου Στούπη
Μιχάλη, δεν είδα να αναφέρεται, η δοσολογία για το πορτοκάλι.
Εμπίπτει, στα μυστικά του επαγγέλματος ... ;
Πάντως, σχετικά εύκολη φαίνεται στην κατασκευή της ... σ' ευχαριστούμε.
Εμπίπτει, στα μυστικά του επαγγέλματος ... ;
Πάντως, σχετικά εύκολη φαίνεται στην κατασκευή της ... σ' ευχαριστούμε.
Απ: Πορτοκαλόπιτα στου Στούπη
Μια καλή δοσολογία για παρασκευή πορτοκαλόπιτας είναι η εξής:
Πορτοκαλόπιτα
500γρ. θρυμματισμένο φύλλο ( θα βγει καλύτερο αν το 1/3 του φύλλου ενσωματωθεί στο μείγμα εφόσον ξεροψηθεί πρώτα)
500ml λάδι
350ml αυγά (περίπου 6 αυγά)
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. γιαούρτι (κ.π.στραγγιστό)
20γρ. σιμιγδάλι (2 κ.σούπας)
2 κ.σ. ξύσμα πορτοκάλι
Σιρόπι
350ml απλό σιρόπι 1/1 αρωματισμένο επίσης με πορτοκάλι (πορτοκαλόφλουδες)
Πορτοκαλόπιτα
500γρ. θρυμματισμένο φύλλο ( θα βγει καλύτερο αν το 1/3 του φύλλου ενσωματωθεί στο μείγμα εφόσον ξεροψηθεί πρώτα)
500ml λάδι
350ml αυγά (περίπου 6 αυγά)
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. γιαούρτι (κ.π.στραγγιστό)
20γρ. σιμιγδάλι (2 κ.σούπας)
2 κ.σ. ξύσμα πορτοκάλι
Σιρόπι
350ml απλό σιρόπι 1/1 αρωματισμένο επίσης με πορτοκάλι (πορτοκαλόφλουδες)
Aggeliki
Απ: Πορτοκαλόπιτα στου Στούπη
Η συνταγή της Κατερίνας έχει ως ακολούθως:
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
5 αυγά
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
300 gr καλαμποκέλαιο η σισαμέλαιο (πάντως οχι ελαιοόλαδο)
200 gr ζάχαρη
2 βανίλιες
1 κουταλιά του καφέ baking powder
Φλούδα από 1 πορτοκάλι, 1/2 λεμόνι και 1 μανταρίνι, τα θρυματίζουμε στο μπλέντερ
Προεραιτικά 1/2 φλυτζάνι μύγδαλα θρυματισμένα.
Το σιρόπι
1 1/2 ποτήρι πορτοκαλάδα (από στιμένα πορτοκάλια βέβαια)
1 ποτήρι νερό
1 ξυλάκι κανέλα Ταυλάνδης!!!
Φλούδες από πορτοκάλι, λεμόνι και ότι άλλο θέλετε, κομμένα σε μικρά κομματάκια για διακόσμηση στο τέλος
Αν την θέλετε γλυκιά 600 gr ζαχαρη
Aν την θέλετε πιο άγλυκη 400 gr ζαχαρη
Πρώτα βράζετε το σιρόπι και το αφήνετε να κρυώσει.
Βάζουμε ΟΛΑ τα υλικά σε ένα μπωλ και τα χτυπάμε με το σύρμα για να γίνουν ένας χυλός και στο τέλος προσθέτουμε το φύλλο που από την προηγούμενη ημέρα το έχουμε θρυματίσει και το έχουμε σε ένα ταψί.
Χρησιμοποιούμε ανάλογα με το ύψος που θέλουμε να αποκτήσει, το μέγεθος του ταψιού.
Την ψήνουμε στον φούρνο στους 170 - 180 βαθμούς, από 35 έως 40 λεπτά και φυσικά ανάλογα με το ταψί που βάλαμε.
Οπως είναι ζεστή από τον φούρνο, ρίχνουμε από πάνω το κρύο πια σιρόπι.
Αγοράζετε 1 kg παγωτό καϊμάκι.
Μαζεύεστε γύρω στα 20 με 25 άτομα, εφ' όσον έχετε φάει τις μπριζόλες, παϊδάκια, λουκάνικα και έχετε πιεί και το ανάλογο τσίπουρο Πωγωνίου, βάζετε ένα κομμάτι ροδαλή πορτοκαλόπιτα, από πάνω μιά μπάλα παγωτό καϊμάκι και δίπλα ένα σφηνάκι χειροποίητο λεμοντζέλο, φοράτε το καλό σας χαμόγελο και απολαμβάνετε...
Καλή συνάντηση.
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
5 αυγά
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
300 gr καλαμποκέλαιο η σισαμέλαιο (πάντως οχι ελαιοόλαδο)
200 gr ζάχαρη
2 βανίλιες
1 κουταλιά του καφέ baking powder
Φλούδα από 1 πορτοκάλι, 1/2 λεμόνι και 1 μανταρίνι, τα θρυματίζουμε στο μπλέντερ
Προεραιτικά 1/2 φλυτζάνι μύγδαλα θρυματισμένα.
Το σιρόπι
1 1/2 ποτήρι πορτοκαλάδα (από στιμένα πορτοκάλια βέβαια)
1 ποτήρι νερό
1 ξυλάκι κανέλα Ταυλάνδης!!!
Φλούδες από πορτοκάλι, λεμόνι και ότι άλλο θέλετε, κομμένα σε μικρά κομματάκια για διακόσμηση στο τέλος
Αν την θέλετε γλυκιά 600 gr ζαχαρη
Aν την θέλετε πιο άγλυκη 400 gr ζαχαρη
Πρώτα βράζετε το σιρόπι και το αφήνετε να κρυώσει.
Βάζουμε ΟΛΑ τα υλικά σε ένα μπωλ και τα χτυπάμε με το σύρμα για να γίνουν ένας χυλός και στο τέλος προσθέτουμε το φύλλο που από την προηγούμενη ημέρα το έχουμε θρυματίσει και το έχουμε σε ένα ταψί.
Χρησιμοποιούμε ανάλογα με το ύψος που θέλουμε να αποκτήσει, το μέγεθος του ταψιού.
Την ψήνουμε στον φούρνο στους 170 - 180 βαθμούς, από 35 έως 40 λεπτά και φυσικά ανάλογα με το ταψί που βάλαμε.
Οπως είναι ζεστή από τον φούρνο, ρίχνουμε από πάνω το κρύο πια σιρόπι.
Αγοράζετε 1 kg παγωτό καϊμάκι.
Μαζεύεστε γύρω στα 20 με 25 άτομα, εφ' όσον έχετε φάει τις μπριζόλες, παϊδάκια, λουκάνικα και έχετε πιεί και το ανάλογο τσίπουρο Πωγωνίου, βάζετε ένα κομμάτι ροδαλή πορτοκαλόπιτα, από πάνω μιά μπάλα παγωτό καϊμάκι και δίπλα ένα σφηνάκι χειροποίητο λεμοντζέλο, φοράτε το καλό σας χαμόγελο και απολαμβάνετε...
Καλή συνάντηση.
Batfalcon
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|