Translate into your language
Πρόσφατα Θέματα
» Η ρύθμιση για την έλξη όλων των ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων οχημάτων
από tabbert Χθες στις 1:36

» Νέος Ποινικός Κώδικας
από gsalonica Τρι 25 Ιουν 2019 - 19:36

» Μετατροπή οχημάτων σε αυτοκινούμενο
από friar Τρι 25 Ιουν 2019 - 12:54

» Τι είναι αυτό;
από Γιωργάκος Πεμ 20 Ιουν 2019 - 18:28

» Άδεια λειτουργίας σταθμών βαρέων οχημάτων
από Georgedim Πεμ 20 Ιουν 2019 - 18:23

» ΣΤΑΜΠΙΛΙΖΑΤΕΡ
από triptec Δευ 17 Ιουν 2019 - 21:44

» Τα παιδιά που κάνουν κάμπινγκ.
από caminador Δευ 17 Ιουν 2019 - 10:08

» Από την Πάτρα στην Κορνουάλλη.
από Γιωργάκος Κυρ 16 Ιουν 2019 - 12:51

» Ιράν
από caminador Σαβ 15 Ιουν 2019 - 22:34

» Αυξήσεις τιμών στα Διόδια.
από aisxylos Σαβ 15 Ιουν 2019 - 18:31

» Hoppy Pub Θεσσαλονίκη στις καλύτερες μπυραρίες του κόσμου.
από Georgedim Σαβ 15 Ιουν 2019 - 12:15

» Camper Stop στα Τζουμέρκα
από friar Πεμ 13 Ιουν 2019 - 0:03

» Αμερικανίδα 21 χρονών ταξίδεψε σε 196 χώρες.
από caminador Τετ 12 Ιουν 2019 - 22:13

» Γκράζ, το σταυροδρόμι των πολιτισμών.
από Patrinos Τρι 11 Ιουν 2019 - 13:23

» Retro τροχόσπιτα
από Georgedim Τρι 11 Ιουν 2019 - 10:24

» Thetford C200
από ladakias Κυρ 9 Ιουν 2019 - 19:16

» Lada για τις διακοπές
από vzol48 Κυρ 2 Ιουν 2019 - 16:23

» Sterckeman 470pe 2002
από vzol48 Πεμ 30 Μάης 2019 - 20:11

» Η Ελληνική πρόταση για ταξίδια.
από sudwind Τρι 28 Μάης 2019 - 17:39

» Ιδιοκατασκευή για τους λάτρεις της μπύρας
από caminador Δευ 27 Μάης 2019 - 23:31

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
Ο ΚΑΙΡΟΣ
Like/Tweet/+1
Κοινωνική Δικτύωση

Κοινωνική Δικτύωση digg  Κοινωνική Δικτύωση delicious  Κοινωνική Δικτύωση reddit  Κοινωνική Δικτύωση slashdot  Κοινωνική Δικτύωση yahoo  Κοινωνική Δικτύωση google  Κοινωνική Δικτύωση live      

Επισημάνετε και μοιραστείτε την διεύθυνση του www.taxidiarides.gr στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης σας


Πορτοκαλόπιτα στου Στούπη

Πήγαινε κάτω

Πορτοκαλόπιτα στου Στούπη Empty Πορτοκαλόπιτα στου Στούπη

Δημοσίευση από Batfalcon Την / Το Τρι 18 Νοε 2014 - 17:41

Δεν πρόκειται για εκδρομή, αλλά για συνταγή.
Αν θέλετε δοκιμάστε την και θα μας θυμηθείτε...

Batfalcon
Batfalcon


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Πορτοκαλόπιτα στου Στούπη Empty Απ: Πορτοκαλόπιτα στου Στούπη

Δημοσίευση από Maximos Την / Το Τρι 18 Νοε 2014 - 20:35

Μιχάλη, δεν είδα να αναφέρεται, η δοσολογία για το πορτοκάλι.
Εμπίπτει, στα μυστικά του επαγγέλματος ... ;  Very Happy  

Πάντως,  σχετικά εύκολη φαίνεται στην κατασκευή της ... σ' ευχαριστούμε.
Maximos
Maximos
Admin


http://taxidiarides.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Πορτοκαλόπιτα στου Στούπη Empty Απ: Πορτοκαλόπιτα στου Στούπη

Δημοσίευση από Aggeliki Την / Το Πεμ 20 Νοε 2014 - 11:43

Μια καλή δοσολογία για παρασκευή πορτοκαλόπιτας είναι η εξής:


Πορτοκαλόπιτα
500γρ. θρυμματισμένο φύλλο (  θα βγει καλύτερο αν το 1/3 του φύλλου ενσωματωθεί στο μείγμα εφόσον ξεροψηθεί πρώτα)
500ml λάδι
350ml αυγά (περίπου 6 αυγά)
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. γιαούρτι (κ.π.στραγγιστό)
20γρ. σιμιγδάλι (2 κ.σούπας)
2 κ.σ. ξύσμα πορτοκάλι


Σιρόπι
350ml απλό σιρόπι 1/1 αρωματισμένο επίσης με πορτοκάλι (πορτοκαλόφλουδες)

Aggeliki


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Πορτοκαλόπιτα στου Στούπη Empty Απ: Πορτοκαλόπιτα στου Στούπη

Δημοσίευση από Batfalcon Την / Το Πεμ 20 Νοε 2014 - 17:44

Η συνταγή της Κατερίνας έχει ως ακολούθως:

1/2 κιλό φύλλο κρούστας
5 αυγά
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
300 gr καλαμποκέλαιο η σισαμέλαιο (πάντως οχι ελαιοόλαδο)
200 gr ζάχαρη
2 βανίλιες
1 κουταλιά του καφέ baking powder
Φλούδα από 1 πορτοκάλι, 1/2 λεμόνι και 1 μανταρίνι, τα θρυματίζουμε στο μπλέντερ
Προεραιτικά 1/2 φλυτζάνι μύγδαλα θρυματισμένα.

Το σιρόπι
1 1/2 ποτήρι πορτοκαλάδα (από στιμένα πορτοκάλια βέβαια)
1 ποτήρι νερό
1 ξυλάκι κανέλα Ταυλάνδης!!!
Φλούδες από πορτοκάλι, λεμόνι και ότι άλλο θέλετε, κομμένα σε μικρά κομματάκια για διακόσμηση στο τέλος
Αν την θέλετε γλυκιά 600 gr ζαχαρη
Aν την θέλετε πιο άγλυκη 400 gr ζαχαρη

Πρώτα βράζετε το σιρόπι και το αφήνετε να κρυώσει.

Βάζουμε ΟΛΑ τα υλικά σε ένα μπωλ και τα χτυπάμε με το σύρμα για να γίνουν ένας χυλός και στο τέλος προσθέτουμε το φύλλο που από την προηγούμενη ημέρα το έχουμε θρυματίσει και το έχουμε σε ένα ταψί.
Χρησιμοποιούμε ανάλογα με το ύψος που θέλουμε να αποκτήσει, το μέγεθος του ταψιού.
Την ψήνουμε στον φούρνο στους 170 - 180 βαθμούς, από 35 έως 40 λεπτά και φυσικά ανάλογα με το ταψί που βάλαμε.
Οπως είναι ζεστή από τον φούρνο, ρίχνουμε από πάνω το κρύο πια σιρόπι.

Αγοράζετε 1 kg παγωτό καϊμάκι.
Μαζεύεστε γύρω στα 20 με 25 άτομα, εφ' όσον έχετε φάει τις μπριζόλες, παϊδάκια, λουκάνικα και έχετε πιεί και το ανάλογο τσίπουρο Πωγωνίου, βάζετε ένα κομμάτι ροδαλή πορτοκαλόπιτα, από πάνω μιά μπάλα παγωτό καϊμάκι και δίπλα ένα σφηνάκι χειροποίητο λεμοντζέλο, φοράτε το καλό σας χαμόγελο και απολαμβάνετε...

Καλή συνάντηση.
Batfalcon
Batfalcon


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης