Translate into your language
Πρόσφατα Θέματα
» Μπαταρία LiFePO4από gsalonica Παρ 22 Μαρ 2024 - 7:42
» παροχη ρευματος τροχοσπιτου
από ladakias Πεμ 29 Φεβ 2024 - 16:43
» Τροχόσπιτα KABE
από ladakias Πεμ 29 Φεβ 2024 - 16:22
» Κόψιμο βασιλόπιτας 2024
από Ddimi Κυρ 25 Φεβ 2024 - 17:15
» Έγκριση τύπου - Άδεια Έλξης - Η νέα νομοθεσία για τα ρυμουλκούμενα τροχόσπιτα
από Batfalcon Πεμ 25 Ιαν 2024 - 12:50
» «Conte de Noël» ….μια νοσταλγική Χριστουγεννιάτικη ιστορία.
από Georgedim Κυρ 24 Δεκ 2023 - 9:11
» Πωλείται τροχοσκηνή Alpen Kreuzer Allure
από Antonioz Πεμ 27 Ιουλ 2023 - 9:04
» PDF ΜΕ ΤΑ CAMPING ΕΛΛΑΔΟΣ 2023
από Georgedim Τετ 26 Ιουλ 2023 - 9:47
» Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα
από ktRinity Πεμ 20 Ιουλ 2023 - 14:32
» Σύνορα....
από Georgedim Τετ 19 Ιουλ 2023 - 19:07
» Πρόβλημα στη σίτα
από spyrosbhta Δευ 17 Ιουλ 2023 - 17:16
» Καλοκαίρι 2022 : οδοιπορικό σε Φρανκονία, ....Ρηνανία, ....Λουξεμβούργο, ....Αλσατία ....και Μέλανα Δρυμό.
από diamantino Τρι 4 Ιουλ 2023 - 19:59
» Επιτρέπεται η διανυκτέρευση μέσα σε οποιαδήποτε όχημα σε χώρους μη οργανωμενους ;
από Νικόλας Παρ 23 Ιουν 2023 - 13:33
» Αναζήτηση-αγορά αυτοκινούμενου
από yamaren Σαβ 17 Ιουν 2023 - 10:44
» Καλώς σας βρήκα
από Georgedim Σαβ 10 Ιουν 2023 - 23:35
» Καλό μήνα
από diamantino Δευ 5 Ιουν 2023 - 21:24
» Η ζωγραφιά μας...
από Georgedim Κυρ 4 Ιουν 2023 - 2:17
» Επιλογή ταξιδιάρικου τροχόσπιτου
από Georgedim Τετ 24 Μάης 2023 - 9:37
» Sygic πρόγραμμα πλοήγησης
από packman Δευ 22 Μάης 2023 - 19:05
» Ταχυθερμοσίφωνας υγραερίου στο τροχόσπιτο
από Georgedim Τετ 26 Απρ 2023 - 21:56
Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
Like/Tweet/+1
About Us
Welcome to the forum www.taxidiarides.gr
Για το camping ... τα ταξίδια ... και την καλή παρέα ...
Πηλιορείτικο μπουμπάρι
+3
athanase
Γιωργάκος
Γιώργος
7 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Πηλιορείτικο μπουμπάρι
Kατ' αρχάς να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο για την καινούργια ενότητα που προστέθηκε στο forum με τίτλο "Συνταγές . . . . για διάφορα τερψιλαρύγγια εδέσματα" . . . Ενας Πρόεδρος πρέπει να πιάνει τον σφυγμό και ο Maximos ανταποκρίθηκε άμεσα . . . . . . Πρόεδρε δεν έχω λόγια . . . . . σωστή η ενέργειά σου και σε (ξανα)ευχαριστούμε διερμηνεύοντας, (υποθέτω), την ικανοποίηση όλων μας . . . . . . .
Μπουμπάρια ή μπομπάρια έχω συναντήσει στην Θράκη και στην Πιερία. Θα σας μιλήσω όμως για το Πηλιορείτικο μπουμπάρι το οποίο δεν έχει καμία απολύτως σχέση τόσο στα υλικά όσο και στην γεύση με τα προηγούμενα.
Το συγκεκριμένο φάγητο είναι πάρα πολύ μπελαλίδικο και χρειάζεται η γυναίκα σου να είναι μέχρι τα "μπούνια" ακόμα ερωτευμένη μαζί σου για να μπεί στην διαδικασία να ικανοποιήσει τα περίεργα γούστα σου . . . .
Αν κρίνω από την κυρία μου θα πρέπει κάτι να νοιώθει ακόμα για μένα αφού το φτιάχνει γιά την αφεντιά μου . . . αλλά δεν το τρώει η ίδια . . . . . . Μάλιστα κατά την διαδικασία καθαρισμού του λεγόμενου "παχέος" εντέρου έχει μόνιμα βουλωμένη την μύτη της με βαμβάκι εμποτισμένο σε δυνατό και βαρύ άρωμα, (κοινώς "πατσουλί" ), για ευνόητους λόγους . . . . .
Το μπομπάρι λοιπόν το τρώγαμε πολύ στον Βόλο και στο Πήλιο γενικότερα. Από τα υλικά που θα αναφέρω στην συνέχεια λίαν δυσεύρετο είναι μόνον το παχύ έντερο του τράγου . . . . . προσοχή ΜΟΝΟΝ τράγου . . . . Και που να βρείς τράγο εύκολα τη "σήμερον ημέραν" ! ! ! . . .
Χρυσάφι σκέτο λοιπόν το παχύ έντερο του τράγου και όταν το εντοπίζω το αγοράζω χονδρικά και σε μεγάλες ποσότητες και το ρίχνω στην κατάψυξη, αφού πρώτα καθαριστεί, προς μεγάλο καντήλιασμα της συμβίας μου η οποία ναι μεν καντηλιάζει και υποφέρει κάθε φορά που επιστρέφω πανευτυχής με τον θησαυρό ανά χείρας , πλην όμως, είναι αλήθεια, ποτέ δεν μου χάλασε το χατήρι . . . . . Πρόσφατα μάλιστα ανακάλυψα στην Ουρανούπολη και ένα μαντρί με κατσίκες και τράγους και έτσι ψιλοβολεύομαι . . . . . .
Υλικά
1 παχύ έντερο ΤΡΑΓΟΥ (μπουμπάρι)
1 μικρή συκωταριά (300 γραμ.), χωρίς το συκώτι γιατί πικρίζει.
λίγα γλυκάδια
300 γραμ κιμά μοσχαρίσιο
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 κούπα άνηθο
1 κούπα λάδι
400 γραμ. τοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα
1/3 της κούπας ρύζι καρολίνα
λίγο ξύδι
αλάτι - πιπέρι
μπαχάρι (οπωσδήποτε)
1 κιλό πατάτες
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το έντερο μέσα κι έξω, το αφήνουμε για 120 λεπτά σε αλατόνερο με ξύδι, ξεπλένουμε πάλι πολύ καλά.
Ζεματάμε και κόβουμε τη συκωταριά ψιλά κομματάκια.
Βάζουμε το μισό λάδι να κάψει και σωτάρουμε λίγο τα κρεμμύδια και στη συνέχεια τη συκωταριά και τον κιμά.
Προσθέτουμε την τομάτα και ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά μερικά λεπτά μέχρι να πιεί τα υγρά της.
Κατεβάζουμε απ τη φωτιά, ρίχνουμε στα υλικά τον άνηθο, το ρύζι, αλάτι και πιπέρι.
Γεμίζουμε με το μείγμα αυτό το έντερο προσέχοντας όμως να μη το παραγεμίσουμε, γιατί διαφορετικά θα σκάσει το έντερο..
Το βάζουμε στη μέση του ταψιού μας σε σχήμα σπιράλ χαλαρά και τριγύρω τοποθετούμε τις πατατούλες τις οποίες έχουμε αλατοπιπερώσει.
Τρυπάμε προσεκτικά το έντερο με οδοντογλυφίδα σε διάφορα σημεία για να μπορεί να φεύγει ο ατμός κατά το ψήσιμο και να μη σκάσει το έντερο.
Περιχύνουμε το φαγητό με το υπόλοιπο λάδι μας, προσθέτουμε 1/2 κούπα νερό και ψήνουμε το φαγητό μας στους 175 βαθμούς για 1 1/2 ώρα περίπου στην αρχή σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για να μην στεγνώσει.
Προσέχουμε μήπως χρειαστεί λίγο νεράκι.
Την τελευταία 1/2 ώρα αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο για να ροδοκοκκινίσει το φαγητό μας.
Το έντερο πλένεται ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ για ευνόητους λόγους.
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Ετοιμο το έντερο
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Ετοιμο και το μίγμα με τα υλικά της γέμισης
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Η γέμιση του εντέρου
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Το μπουμπάρι πριν από την σάλτσα
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Το μπουμπάρι με την σάλτσα έτοιμο για τον φούρνο
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
ΤΟ φαγητό ! ! ! . . . . .
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Υ.Γ. : Θα σας εκμυστηρευθώ ότι το έχουν δοκιμάσει ο vzol, ο Maximos, o traveller και ο diamantino . . . .
Γιώργος
Απ: Πηλιορείτικο μπουμπάρι
Προτείνω αγαπητά μέλη να γίνει ψηφοφορία για το αν θα πρέπει να υπάρχει αυτή η σελίδα στο forum .
Δεν είναι σωστό τα βράδια στον ύπνο μας να έχουμε εφιάλτες .........
Δεν είναι σωστό τα βράδια στον ύπνο μας να έχουμε εφιάλτες .........
Γιωργάκος
Απ: Πηλιορείτικο μπουμπάρι
Γιωργάκος έγραψε:Προτείνω αγαπητά μέλη να γίνει ψηφοφορία για το αν θα πρέπει να υπάρχει αυτή η σελίδα στο forum .
Δεν είναι σωστό τα βράδια στον ύπνο μας να έχουμε εφιάλτες .........
Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ. Δεύτερο τα σάλια καταστρέφουν τα πληκτρολόγιά μας. Φόρουμ για Καμπεράδες είμαστε όχι η Κα Βέφα.
Γιώργο σ' ευχαριστούν οι ... γυναίκες μας η συνταγή σου είναι ΑΠΙΘΑΝΗ
athanase
Απ: Πηλιορείτικο μπουμπάρι
athanase έγραψε:
Γιώργο σ' ευχαριστούν οι ... γυναίκες μας η συνταγή σου είναι ΑΠΙΘΑΝΗ
Τώρα . . . ή θα με ευχαριστήσουν . . . . ή θα μου "τα χώσουν" πολύ άσχημα . . . . . (Ευτυχώς που εδώ μέσα δεν έχομε πολλές . . . . Ποιός ακούει την Σίσσυ τώρα ! ! . . .
Το φαγητό είναι μπελαλίδικο όπως είπα Θανάση . . . Θέλει αρκετό χρόνο και μεράκι . . . . Αλλά πραγματικά είναι πολύ νόστιμο . . . . .
Γιώργος
Απ: Πηλιορείτικο μπουμπάρι
Eγω το δοκιμασα περυσι,
και ηταν Πε ν τ α ν ο σ τ ι μ ο ! ! !
Μπραβο Γιωργο με τα ωραια σου ! !
και ηταν Πε ν τ α ν ο σ τ ι μ ο ! ! !
Μπραβο Γιωργο με τα ωραια σου ! !
diamantino
Απ: Πηλιορείτικο μπουμπάρι
Μπράβο Γιώργο ...
Χαίρομαι ... για την άμεση αντίδραση ... και την σπουδή σου, να "φορτώσεις" με υλικό την ενότητα ... και πάλι μπράβο ...
Ομολογώ, ότι το συγκεκριμένο έδεσμα ... δεν "παίζεται" ...
Χαίρομαι ... για την άμεση αντίδραση ... και την σπουδή σου, να "φορτώσεις" με υλικό την ενότητα ... και πάλι μπράβο ...
Ομολογώ, ότι το συγκεκριμένο έδεσμα ... δεν "παίζεται" ...
Απ: Πηλιορείτικο μπουμπάρι
Aμαν-αμαν .... Τι μας θυμησες Γιωργο...
Οφειλω να ομολογησω πως ............. δεν ειχα ουτε εχω ξανα - φαει τετοιο μεζεκλικι ... το γνωρισα στο σπιτι του Γιωργου και εμεινα εκπληκτος ....
Αλλα και το ολοκληρο κατσικακι στο φουρνο ηταν ..... απαιχτο ..
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Οφειλω να ομολογησω πως ............. δεν ειχα ουτε εχω ξανα - φαει τετοιο μεζεκλικι ... το γνωρισα στο σπιτι του Γιωργου και εμεινα εκπληκτος ....
Αλλα και το ολοκληρο κατσικακι στο φουρνο ηταν ..... απαιχτο ..
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
traveller
Απ: Πηλιορείτικο μπουμπάρι
Maximos έγραψε:
Χαίρομαι ... για την άμεση αντίδραση ... και την σπουδή σου, να "φορτώσεις" με υλικό την ενότητα ...
Ετυχε πρόεδρε . . . . . Το ρεπορτάζ και οι φωτογραφίες ήταν έτοιμα από καιρό και αρχειοθετημένα . . . . Είχα σκοπό να τα δημοσιεύσω κάποια στιγμή αλλά σήμερα μου έδωσες το κατάλληλο σκαλοπάτι . . . . . . .
Γιώργος
Απ: Πηλιορείτικο μπουμπάρι
Αμάν ρε φίλε, τι ωραία μεζεδάκια είναι αυτά?
Ο Επίτιμος κάτι λέει για κατσικάκι?
Ο Επίτιμος κάτι λέει για κατσικάκι?
Patrinos
Απ: Πηλιορείτικο μπουμπάρι
Κώστα ... μην του βάζεις δύσκολα ...Patrinos έγραψε: ...
Ο Επίτιμος κάτι λέει για κατσικάκι?
... με κάτι τέτοια ... "μεζεκλίκια" όπως λέει ... μπερδεύεται εύκολα ... ποιο του αρέσει περισσότερο ... !!
Απ: Πηλιορείτικο μπουμπάρι
Patrinos έγραψε:Ο Επίτιμος κάτι λέει για κατσικάκι?
O επίτιμος το λιάνισε το κατσικάκι του λεβέντη μου . . . . . .
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Με κάποιον άλλον να δω πότε και πως θα ξεμπλέξω . . . . .
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Γιώργος
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|