Translate into your language
Πρόσφατα Θέματα
» Μπαταρία LiFePO4από gsalonica Παρ 22 Μαρ 2024 - 7:42
» παροχη ρευματος τροχοσπιτου
από ladakias Πεμ 29 Φεβ 2024 - 16:43
» Τροχόσπιτα KABE
από ladakias Πεμ 29 Φεβ 2024 - 16:22
» Κόψιμο βασιλόπιτας 2024
από Ddimi Κυρ 25 Φεβ 2024 - 17:15
» Έγκριση τύπου - Άδεια Έλξης - Η νέα νομοθεσία για τα ρυμουλκούμενα τροχόσπιτα
από Batfalcon Πεμ 25 Ιαν 2024 - 12:50
» «Conte de Noël» ….μια νοσταλγική Χριστουγεννιάτικη ιστορία.
από Georgedim Κυρ 24 Δεκ 2023 - 9:11
» Πωλείται τροχοσκηνή Alpen Kreuzer Allure
από Antonioz Πεμ 27 Ιουλ 2023 - 9:04
» PDF ΜΕ ΤΑ CAMPING ΕΛΛΑΔΟΣ 2023
από Georgedim Τετ 26 Ιουλ 2023 - 9:47
» Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα
από ktRinity Πεμ 20 Ιουλ 2023 - 14:32
» Σύνορα....
από Georgedim Τετ 19 Ιουλ 2023 - 19:07
» Πρόβλημα στη σίτα
από spyrosbhta Δευ 17 Ιουλ 2023 - 17:16
» Καλοκαίρι 2022 : οδοιπορικό σε Φρανκονία, ....Ρηνανία, ....Λουξεμβούργο, ....Αλσατία ....και Μέλανα Δρυμό.
από diamantino Τρι 4 Ιουλ 2023 - 19:59
» Επιτρέπεται η διανυκτέρευση μέσα σε οποιαδήποτε όχημα σε χώρους μη οργανωμενους ;
από Νικόλας Παρ 23 Ιουν 2023 - 13:33
» Αναζήτηση-αγορά αυτοκινούμενου
από yamaren Σαβ 17 Ιουν 2023 - 10:44
» Καλώς σας βρήκα
από Georgedim Σαβ 10 Ιουν 2023 - 23:35
» Καλό μήνα
από diamantino Δευ 5 Ιουν 2023 - 21:24
» Η ζωγραφιά μας...
από Georgedim Κυρ 4 Ιουν 2023 - 2:17
» Επιλογή ταξιδιάρικου τροχόσπιτου
από Georgedim Τετ 24 Μάης 2023 - 9:37
» Sygic πρόγραμμα πλοήγησης
από packman Δευ 22 Μάης 2023 - 19:05
» Ταχυθερμοσίφωνας υγραερίου στο τροχόσπιτο
από Georgedim Τετ 26 Απρ 2023 - 21:56
Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
Like/Tweet/+1
About Us
Welcome to the forum www.taxidiarides.gr
Για το camping ... τα ταξίδια ... και την καλή παρέα ...
LIMONCELLO η αυθεντική συνταγή.
+4
diamantino
george
Maximos
caminador
8 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
LIMONCELLO η αυθεντική συνταγή.
Οι ταξιδιάριδες το γνωρίζουν από τη γείτονα χώρα, ένα θεσπέσιο λικέρ-χωνευτικό, μπορεί να σερβιριστεί μετά από οποιοδήποτε γεύμα, μετά όμως από πιάτα θαλασσινών γενικά, επιβάλεται είναι ο τέλειος συνδυασμός, ας είναι καλά τα μοναστήρια και οι μοναχοί ιδιαίτερα της χερσονήσου του Σορέντο που είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα του, σύμπτωση ότι η περιοχή παράγει τα ποιο αρωματικά λεμόνια στη Ιταλική χερσόννησο.
Ο λόγος της ανάρτησης είναι ότι κυκλοφορούν πολλές συνταγές για λιμοντσέλλο που προτείνουν για αλκοόλ βότκα τσίπουρο κ.α. καθώς και διαφοροποιημένες αναλογίες υλικών της συνταγής που έχω από ένα Ιταλικό σπίτι, που τη θεωρώ παραδοσιακή και αυθεντική λόγω του αποτελέσματος. Φυσικά έχω δοκιμάσει για λόγους οικονομίας βότκα και τσίπουρο, αλλά το αποτέλεσμα είναι κάτι άλλο. Ο οινοπνευματικός βαθμός του λιμοντσέλο πρέπει να είναι 32`+ - 1`
Στα S.M. της Ιταλίας στα ράφια με τα οινοπνευματώδη υπάρχει συσκευασία γυάλινη του ενός λίτρου καθαρής αλκοόλης 95`η τιμή του πριν δυο χρόνια και δεν νομίζω να έχει αλλάξει ήταν 10-11 ευρώ,τώρα που έχουν τελειώσει τα αποθέματά μου, μου φέρνει ένας συγγενής.
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Αυτή είναι η φιάλη του ενός λίτρου αλκοόλης, είναι παγωμένη και γεμάτη λιμοντσέλλο, και το έχω πάντα στη κατάψυξη, αν η αλκοόλη ήταν κάτω από 30 βαθμούς θα πάγωνε.
Πρώτο βήμα χρειαζόμαστε 7-8 κανονικά λεμόνια τα ανοιξιάτικα είναι ποιο αρωματικά, αν έχουμε λεμονιά τα κόβουμε πρωί πριν τα δει ο ήλιος.
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Με ένα κοφτερό μαχαίρι ή το εργαλείο που καθαρίζουμε τα φασολάκια κόβουμε το κίτρινο της φλούδας, δεν πρέπει να έχει καθόλου λευκό, πρέπει να είναι μόνο το κίτρινο.
Στη συνέχεια τοποθετούμε τις φλούδες σε μια γυάλα που σφραγίζει και ρίχνουμε το ένα λίτρο αλκοόλης.
Καλά είναι να το βάλουμε σε σκοτεινό μέρος για 7 ημέρες αν το ανακινούμε μια φορά την ημέρα θα έχουμε καλύτερη απόδοση.
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Την τελευταία ημέρα φτιάχνουμε το σιρόπι, 2 λίτρα νερό με 700 γραμ. ζάχαρη. Με δυο λίτρα νερό σε ένα λίτρο αλκοόλ 95 βαθμ. το λιμοντσέλλο μας θα είναι σίγουρα πάνω από 31 βαθμ.
Όταν συμπληρωθεί ο χρόνος και κρυώσει το σιρόπι, αδειάζουμε στη κατσαρόλα το περιεχόμενο της γυάλας φλούδες και αλκοόλ. μετά δυο ώρες αφαιρούμε τις φλούδες, και φιλτράρουμε με γάζα το μείγμα βάζοντας το σε μπουκάλια που σφραγίζουν καλά, και αμέσως στη κατάψυξη.
Μετά από 10 ημέρες, για ωριμάσει, υπάρχει μια διαφορά στη δομή των μορίων νερού και αλκοόλης και χρειάζεται κάτι σαν ομογενοποίηση, μετά από αυτό το διάστημα μπορούμε να απολαύσουμε το λιμοντσέλλο μας χωρίς συντηρητικά, διατηρείται στο ψυγείο στη συντήρηση, εμένα μου αρέσει από την κατάψυξη όπως και η ρακή.
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Καλή επιτυχία.
Ο λόγος της ανάρτησης είναι ότι κυκλοφορούν πολλές συνταγές για λιμοντσέλλο που προτείνουν για αλκοόλ βότκα τσίπουρο κ.α. καθώς και διαφοροποιημένες αναλογίες υλικών της συνταγής που έχω από ένα Ιταλικό σπίτι, που τη θεωρώ παραδοσιακή και αυθεντική λόγω του αποτελέσματος. Φυσικά έχω δοκιμάσει για λόγους οικονομίας βότκα και τσίπουρο, αλλά το αποτέλεσμα είναι κάτι άλλο. Ο οινοπνευματικός βαθμός του λιμοντσέλο πρέπει να είναι 32`+ - 1`
Στα S.M. της Ιταλίας στα ράφια με τα οινοπνευματώδη υπάρχει συσκευασία γυάλινη του ενός λίτρου καθαρής αλκοόλης 95`η τιμή του πριν δυο χρόνια και δεν νομίζω να έχει αλλάξει ήταν 10-11 ευρώ,τώρα που έχουν τελειώσει τα αποθέματά μου, μου φέρνει ένας συγγενής.
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Αυτή είναι η φιάλη του ενός λίτρου αλκοόλης, είναι παγωμένη και γεμάτη λιμοντσέλλο, και το έχω πάντα στη κατάψυξη, αν η αλκοόλη ήταν κάτω από 30 βαθμούς θα πάγωνε.
Πρώτο βήμα χρειαζόμαστε 7-8 κανονικά λεμόνια τα ανοιξιάτικα είναι ποιο αρωματικά, αν έχουμε λεμονιά τα κόβουμε πρωί πριν τα δει ο ήλιος.
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Με ένα κοφτερό μαχαίρι ή το εργαλείο που καθαρίζουμε τα φασολάκια κόβουμε το κίτρινο της φλούδας, δεν πρέπει να έχει καθόλου λευκό, πρέπει να είναι μόνο το κίτρινο.
Στη συνέχεια τοποθετούμε τις φλούδες σε μια γυάλα που σφραγίζει και ρίχνουμε το ένα λίτρο αλκοόλης.
Καλά είναι να το βάλουμε σε σκοτεινό μέρος για 7 ημέρες αν το ανακινούμε μια φορά την ημέρα θα έχουμε καλύτερη απόδοση.
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Την τελευταία ημέρα φτιάχνουμε το σιρόπι, 2 λίτρα νερό με 700 γραμ. ζάχαρη. Με δυο λίτρα νερό σε ένα λίτρο αλκοόλ 95 βαθμ. το λιμοντσέλλο μας θα είναι σίγουρα πάνω από 31 βαθμ.
Όταν συμπληρωθεί ο χρόνος και κρυώσει το σιρόπι, αδειάζουμε στη κατσαρόλα το περιεχόμενο της γυάλας φλούδες και αλκοόλ. μετά δυο ώρες αφαιρούμε τις φλούδες, και φιλτράρουμε με γάζα το μείγμα βάζοντας το σε μπουκάλια που σφραγίζουν καλά, και αμέσως στη κατάψυξη.
Μετά από 10 ημέρες, για ωριμάσει, υπάρχει μια διαφορά στη δομή των μορίων νερού και αλκοόλης και χρειάζεται κάτι σαν ομογενοποίηση, μετά από αυτό το διάστημα μπορούμε να απολαύσουμε το λιμοντσέλλο μας χωρίς συντηρητικά, διατηρείται στο ψυγείο στη συντήρηση, εμένα μου αρέσει από την κατάψυξη όπως και η ρακή.
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Καλή επιτυχία.
caminador
Απ: LIMONCELLO η αυθεντική συνταγή.
Μπράβο Κώστα ... σ' ευχαριστούμε
Μας βάζεις σε πειρασμό ...
Οι λεμονιές στο Σχοίνο, είναι γεμάτες λεμόνια ...!
Μας βάζεις σε πειρασμό ...
Οι λεμονιές στο Σχοίνο, είναι γεμάτες λεμόνια ...!
Απ: LIMONCELLO η αυθεντική συνταγή.
Ευχαριστούμε Κώστα, η σύζυγος φτιάχνει αυτό το υπέροχο ποτό και υπάρχει πάντα στην κατάψυξη.
Τώρα η αλκοόλη είναι ένα θέμα...
Τώρα η αλκοόλη είναι ένα θέμα...
Aigagros
Απ: LIMONCELLO η αυθεντική συνταγή.
Μάξιμε τα λεμόνια δεν είναι το πρόβλημα, όσο για το καθαρό οινόπνευμα αν δεν είναι βαρύ κι`ασήκωτο είναι τουλάχιστον κοροιδία αγαπητέ Aigagre,στοιχίζει δυο ημερομίσθια το λίτρο εδώ Βόρεια Βαλκάνια δεν υπάρχει,μόνο στα φαρμακεία δυτικά μέχρι Ατλαντικό δεν έτυχε να ιδώ στην Ιταλία μπερκέτι.
caminador
Απ: LIMONCELLO η αυθεντική συνταγή.
Κωνσταντίνε, τι άλμα επί κοντώ, ήταν πάλι αυτό..............
Εμένα με χτύπησες σαν το χταπόδι...............
Ξέρεις δεν αντέχω στο αλκοόλ και τα βλέπω λίγο μυστήρια............
Τα καταφέρνεις και πίνεις 32 βαθμούς δροσιστικό;..............
Μπράβο Παλικάρι μας...............
Εμένα με χτύπησες σαν το χταπόδι...............
Ξέρεις δεν αντέχω στο αλκοόλ και τα βλέπω λίγο μυστήρια............
Τα καταφέρνεις και πίνεις 32 βαθμούς δροσιστικό;..............
Μπράβο Παλικάρι μας...............
Masterless
Απ: LIMONCELLO η αυθεντική συνταγή.
Την συνταγή αυτή με μικρές παραλλαγές την εφαρμόζω χρόνια (λόγω γειτνίασης με την γείτονα και λόγω ιταλικής μικρής φλέβας).
Εμείς χρεισιμοποιούμε 12 και μάλιστα μεγάλα λεμόνια και στο πρώτο στάδιο οι φλούδες και το οινόπνευμα μένουν ... παρέα για ... σαράντα ημέρες σε όντως σκοτεινό χώρο. Η συνέχεια είναι ίδια με την δική σου συνταγή μόνο που μετά το σιρόπι μένουν ακόμη 30 ημέρες πριν την ... δοκιμή.
Εμείς χρεισιμοποιούμε 12 και μάλιστα μεγάλα λεμόνια και στο πρώτο στάδιο οι φλούδες και το οινόπνευμα μένουν ... παρέα για ... σαράντα ημέρες σε όντως σκοτεινό χώρο. Η συνέχεια είναι ίδια με την δική σου συνταγή μόνο που μετά το σιρόπι μένουν ακόμη 30 ημέρες πριν την ... δοκιμή.
athanase
Απ: LIMONCELLO η αυθεντική συνταγή.
Κώστα σ' ευχαριστούμε για τη συνταγή και τις οδηγίες παρασκευής.
Καταπληκτικό λικέρ, πολύ εύγευστο και με θαυματουργές πεπτικές ιδιότητες !!!
Καταπληκτικό λικέρ, πολύ εύγευστο και με θαυματουργές πεπτικές ιδιότητες !!!
Georgedim- Admin
Απ: LIMONCELLO η αυθεντική συνταγή.
Αγαπητέ Θανάση πολύ ενδιαφέρουσα η συνταγή σου, η γειτονική μας Χώρα είναι η "δεύτερη πατρίδα" είναι γνωστή η οικογένεια Τσούκερο, οι "ζαχαρένιοι", σημασία έχει ότι δεν μας λείπει αυτό το θεϊκό λικεράκι, ίσως κάποια στιγμή αλληλοδοκιμάσουμε το προϊόν μας.
caminador
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|