Translate into your language
Πρόσφατα Θέματα
» Σόφια, ....ταξίδι στη Βαλκανική μεγαλοπρέπεια και την αντίθεση.
από Γιώργος Επιτρόπου Σήμερα στις 15:45

» Ρέμα Ορλιάς - Δίον (Όλυμπος)
από Georgedim Σήμερα στις 15:00

» Αμοργος 2018
από Batfalcon Σήμερα στις 11:25

» Sygic truck navigation ... (RV, caravan and camper navigation).
από Batfalcon Παρ 21 Σεπ 2018 - 18:52

» Ορεινό σύμπλεγμα TΡΟΟΔΟΥ στη Κύπρο με τη ματιά του caminador.
από Georgedim Παρ 21 Σεπ 2018 - 11:35

» Άσκησις επί χάρτου...
από caminador Πεμ 20 Σεπ 2018 - 20:34

» Γαλάζια λίμνη Σκρά - Κούπας
από jimasimak Τρι 18 Σεπ 2018 - 20:21

» Ευρωπαϊκή Διαδρομή Βιομηχανικής Κληρονομιάς
από friar Τρι 18 Σεπ 2018 - 13:07

» Μουσική
από caminador Δευ 17 Σεπ 2018 - 19:41

» αρ αποφασης
από ladakias Δευ 17 Σεπ 2018 - 19:24

» Αποχαιρετώντας το καλοκαίρι στη Δ.Πελοπόννησο.
από ladakias Κυρ 16 Σεπ 2018 - 20:33

» Μεταφορά τροχόσπιτου σε κάμπινγκ
από ladakias Κυρ 16 Σεπ 2018 - 19:43

» ΚΥΘΗΡΑ 2017 με τη ματιά του caminador.
από Νικόλας Μητσόπουλος Σαβ 15 Σεπ 2018 - 10:30

» Τι ισχυει στις λεσχες;
από Νικόλας Μητσόπουλος Σαβ 15 Σεπ 2018 - 10:06

» Συγκέντρωση Ταξιδιάρηδων στο Κρυονέρι Αιτωλοακαρνανίας
από teohunter Παρ 14 Σεπ 2018 - 22:39

» Οι ηλικιωμένοι οδηγοί θα πρέπει να δώσουν ξανά εξετάσεις
από Γιωργάκος Πεμ 13 Σεπ 2018 - 21:51

» Το νου μας !
από pilot Πεμ 13 Σεπ 2018 - 12:39

» Μεσορόπη Καβάλας
από gsalonica Πεμ 13 Σεπ 2018 - 11:02

» Μύλοι Σουλίου. Το "κρυφό" στολίδι της Θεσπρωτίας
από Georgedim Τετ 12 Σεπ 2018 - 23:04

» Αυτο μας έλειπε τώρα....
από caminador Τρι 11 Σεπ 2018 - 11:00

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
Ο ΚΑΙΡΟΣ
Like/Tweet/+1
Κοινωνική Δικτύωση

Κοινωνική Δικτύωση digg  Κοινωνική Δικτύωση delicious  Κοινωνική Δικτύωση reddit  Κοινωνική Δικτύωση slashdot  Κοινωνική Δικτύωση yahoo  Κοινωνική Δικτύωση google  Κοινωνική Δικτύωση live      

Επισημάνετε και μοιραστείτε την διεύθυνση του www.taxidiarides.gr στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης σας


Κυπριακή φουκού

Πήγαινε κάτω

Κυπριακή φουκού

Δημοσίευση από tabbert Την / Το Τετ 18 Οκτ 2017 - 4:51

ισως για μενα η καλυτερη ψησταρια για σουβλιστα εδεσματα οι δυνατοτητες που εχει ειναι πολυ καλες.....
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
εχει δυνατοτητα να γυριζει και τις μικρες σουβλες....

tabbert


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Κυπριακή φουκού

Δημοσίευση από Masterless Την / Το Τετ 18 Οκτ 2017 - 7:59

Κάτι περισσότερο, πχ σε βίντεο. 
avatar
Masterless


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Κυπριακή φουκού

Δημοσίευση από Aigagros Την / Το Τετ 18 Οκτ 2017 - 8:07

Πολύ καλή πατέντα! Βρήκα αυτά το βίντεο...



avatar
Aigagros


http://www.taxidiarides.gr

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Κυπριακή φουκού

Δημοσίευση από lander474 Την / Το Τετ 18 Οκτ 2017 - 16:40

Συμφωνώ οτι είναι μια πολύ καλή πατέντα ειδικά για τους λάτρεις του κάρβουνου
avatar
lander474


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Κυπριακή φουκού

Δημοσίευση από ladakias Την / Το Τετ 18 Οκτ 2017 - 19:08

πολυ καλη αλλα δειτε και αυτη 

avatar
ladakias


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Κυπριακή φουκού

Δημοσίευση από Aigagros Την / Το Τετ 18 Οκτ 2017 - 19:50

Πολύ προχωρημένο και εντυπωσιακό! Η τιμή βέβαια είναι εξίσου εντυπωσιακή ($999). Φυσικά ξεφεύγουμε από τα όρια του τροχοσπίτου, αναφερόμαστε σε καθαρά οικιακή ψησταριά.
avatar
Aigagros


http://www.taxidiarides.gr

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Κυπριακή φουκού

Δημοσίευση από Georgedim Την / Το Τετ 18 Οκτ 2017 - 21:13

Η τιμή της δεύτερης ψησταριάς, ....ξεφεύγει πολύ pale , ....αλλά και ως προς τη χρηστικότητα, σε τροχόσπιτο πάντα (λύσε-δέσε, αποθήκευσε, μετέφερε), της κυπριακής πρότασης, ....διατηρώ μια επιφύλαξη Rolling Eyes .

off off  

Επιτρέψτε μου να καταθέσω μια προσωπική εμπειρία.

Όντας λάτρης των ψητών στα κάρβουνα (....λερώνεσαι βέβαια λιγουλάκι, αλλά το αποτέλεσμα σε αποζημιώνει πάντοτε Very Happy ), ....και έχοντας αλλάξει μέχρι στιγμής τρεις-τέσσερες ψησταρίες στο αυτοκινούμενο, ....ψάχνοντας την βολικότερη (....από άποψη όγκου, μεγέθους μεταφοράς, αποθήκευσης καθώς και επιτόπιας χρηστικότητος), ....έχω καταλήξει σε αυτή :

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Είναι σχετικά φθηνή (την είχα αγοράσει κάπου 25-30 ευρώ από μεγάλο S/M, πριν μερικά χρόνια), ....η επιφάνεια ψησίματος επαρκεί για γεύμα 4 ατόμων (....αν είμαστε πολύ πεινασμένοι, με μια δεύτερη "φουρνιά", ....καλυπτόμαστε πλήρως Razz ), ....διπλώνει (όπως φαίνεται και στη φώτο), ....αποκτά μηδενικό όγκο και βάρος μεταφοράς και ...."στήνεται" πανεύκολα και άμεσα. 

Βεβαίως δεν διαφωνώ πως ....ότι πληρώνεις παίρνεις (....συνήθως Cool ), ....και πως τα διάφορα "καλούδια" και "ευκολίες" (...."gadgets" ελληνιστί geek ), ....χρεώνονται.

Όμως, ....στις εξορμήσεις μας με το τροχόσπιτο, ....προσπαθώ να αποφεύγω τις υπερβολές, ....επιθυμώ να κουβαλώ ότι πιο απλό, λιτό και χρηστικό γίνεται, ....αποφεύγοντας τις πολλές "ανέσεις" του κανονικού σπιτιού μας.

Η ζωή κοντά στην φύση, ....χρειάζεται ευχάριστη διάθεση, ....καλή παρέα, ....προσεκτική οργάνωση και ....τα άκρως απαραίτητα (από παρελκόμενα). 
Αυτός εξάλλου είναι και ο πρωταρχικός λόγος φυγής μας από τα "στερεότυπα" και τις "συνθήκες" της ζωής στην πόλη.
avatar
Georgedim
Admin


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Κυπριακή φουκού

Δημοσίευση από Γιωργάκος Την / Το Τετ 18 Οκτ 2017 - 21:46


Τα ψητά στα κάρβουνα δεν συγκρίνονται σε γεύση με τους άλλους τρόπους ψησίματος .

Πολλά όμως έχουν ακουστεί, απο να αποφεύγουμε το ψήσιμό στα κάρβουνα μέχρι και υπερβολές "ότι μια μπριζόλα στα κάρβουνα ισοδυναμεί με 600 τσιγάρα".

Πίνουμε μπύρα απο αλουμίνιο να έχουμε και το κάρβουνο ; Very Happy

Εγώ έχω βολευτεί με την cramer, όλο το χρόνο την έχω στο σπίτι και στις διακοπές στο τροχόσπιτο .
Το καλό με την cramer είναι ότι έχει τη φλόγα απο πάνω και τα ψητά απο κάτω με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν αναθυμιάσεις στα ψητά απο την καύση του υγραερίου.
Έχει όμως ένα κόστος αγοράς περίπου στα 150 €

Γιωργάκος


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Κυπριακή φουκού

Δημοσίευση από Aigagros Την / Το Τετ 18 Οκτ 2017 - 22:13

Υπάρχει και μία φθηνότερη έκδοση της cramer από την Campingas, λίγο πιο... λαμαρινέ αλλά δεν γνωρίζω περισσότερα...
avatar
Aigagros


http://www.taxidiarides.gr

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Κυπριακή φουκού

Δημοσίευση από Georgedim Την / Το Τετ 18 Οκτ 2017 - 22:31

Γιώργος Δασκαλό έγραψε:....Πολλά όμως έχουν ακουστεί, απο να αποφεύγουμε το ψήσιμό στα κάρβουνα μέχρι και υπερβολές....

Γιώργο, ....απ' όλα όσα ακούγονται και γράφονται, ...η αλήθεια συνήθως πάντοτε είναι κάπου στην μέση.

Τα ξυλοκάρβουνα (από φυσική ξυλεία), δεν ενέχουν απολύτως κανένα κίνδυνο για την υγεία μας, ....εφόσον βεβαίως τηρούνται ορισμένοι κανόνες (π.χ. άναμμα σε ανοικτούς ή καλά αεριζόμενους χώρους).

Υπάρχουν βέβαια ιατρικές εργασίες & δημοσιεύσεις, που συνδέουν τον καρκίνο του παχέος εντέρου, με υπερβολική κατανάλωση ψητού κρέατος, ....αλλά αφορούν αφενός αποκλειστική σχεδόν κατανάλωση ψητού κρέατος, κατανάλωση και των καμμένων τμημάτων του κρέατος και δεν αναφέρονται στο μέσο ή τον τρόπο ψησίματος. Πιστεύω πως και εδώ ισχύει το ρητό : "πάν μέτρον άριστον".

Τα βιομηχανικά κάρβουνα, οι μπρικέτες, οι πελλέτες ("pellet" ....ελληνιστί), κ.λ.π., ....είναι προϊόντα κατάλληλα για χρήση σε θερμάστρες και καυστήρες (λόγω θερμικής απόδοσης και διάρκειας καύσης), αλλά ακατάλληλα για να ψήνεις (....αν και δυστυχώς χρησιμοποιούνται ευρέως). Ο λόγος είναι οι προσμίξεις, ο τρόπος επεξεργασίας και παραγωγής τους. 

Ο "φυσικός" άνθρακας είναι από τα πιο παλιά και πιο ακίνδυνα πράγματα, που χρησιμοποίησε ποτέ ο άνθρωπος. Αυτό οφείλεται στην υψηλή απορροφητική και δεσμευτική ικανότητα που έχει σαν υλικό, έναντι άλλων ουσιών. 

Οι αρχαίοι Ινδοί πρώτοι χρησιμοποίησαν τον άνθρακα για να εξυγιάνουν το πόσιμο νερό, κάτι που εφαρμόζεται μέχρι σήμερα με τα φίλτρα ενεργού άνθρακα στις βρύσες μας. 

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν τον άνθρακα σε σκόνη, για να αποτοξινώνουν τον οργανισμό τους. 
Βασιζόμενος μάλιστα στις παρατηρήσεις αυτές, ένας Γάλλος χημικός τον 19ο αιώνα, ήπιε  στρυχνίνη, μπροστά στους έκπληκτους συναδέλφους του στη Γαλλική Ιατρική Ακαδημία (10 φορές πάνω από το όριο της θανατηφόρας δόσης). 
Δεν έπαθε απολύτως τίποτα από το πείραμα του, αποκαλύπτοντας μετά στους παριστάμενους συναδέλφους του, ότι είχε πιεί προηγουμένως 15 γραμμάρια άνθρακα, ο οποίος και δέσμευσε το δηλητήριο.

Αλλά και στην δική μας αρχαία Ιστορία διαβάζουμε πως ο πατέρας της Ιατρικής Ιπποκράτης, χρησιμοποιούσε συχνά άνθρακα στις διάφορες θεραπείες για τους ασθενείς του.

Επομένως λίγη προσοχή χρειάζεται στην επιλογή της καύσιμης ύλης, του χώρου που την "ανάβουμε", της συχνότητας κατανάλωσης κρέατος ....και τίποτε παραπάνω.
avatar
Georgedim
Admin


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Κυπριακή φουκού

Δημοσίευση από lander474 Την / Το Τετ 18 Οκτ 2017 - 23:33

Georgedim έγραψε:
Γιώργος Δασκαλό έγραψε:....Πολλά όμως έχουν ακουστεί, απο να αποφεύγουμε το ψήσιμό στα κάρβουνα μέχρι και υπερβολές....

Γιώργο, ....απ' όλα όσα ακούγονται και γράφονται, ...η αλήθεια συνήθως πάντοτε είναι κάπου στην μέση.

Τα ξυλοκάρβουνα (από φυσική ξυλεία), δεν ενέχουν απολύτως κανένα κίνδυνο για την υγεία μας, ....εφόσον βεβαίως τηρούνται ορισμένοι κανόνες (π.χ. άναμμα σε ανοικτούς ή καλά αεριζόμενους χώρους).

Υπάρχουν βέβαια ιατρικές εργασίες & δημοσιεύσεις, που συνδέουν τον καρκίνο του παχέος εντέρου, με υπερβολική κατανάλωση ψητού κρέατος, ....αλλά αφορούν αφενός αποκλειστική σχεδόν κατανάλωση ψητού κρέατος, κατανάλωση και των καμμένων τμημάτων του κρέατος και δεν αναφέρονται στο μέσο ή τον τρόπο ψησίματος. Πιστεύω πως και εδώ ισχύει το ρητό : "πάν μέτρον άριστον".

Τα βιομηχανικά κάρβουνα, οι μπρικέτες, οι πελλέτες ("pellet" ....ελληνιστί), κ.λ.π., ....είναι προϊόντα κατάλληλα για χρήση σε θερμάστρες και καυστήρες (λόγω θερμικής απόδοσης και διάρκειας καύσης), αλλά ακατάλληλα για να ψήνεις (....αν και δυστυχώς χρησιμοποιούνται ευρέως). Ο λόγος είναι οι προσμίξεις, ο τρόπος επεξεργασίας και παραγωγής τους. 

Ο "φυσικός" άνθρακας είναι από τα πιο παλιά και πιο ακίνδυνα πράγματα, που χρησιμοποίησε ποτέ ο άνθρωπος. Αυτό οφείλεται στην υψηλή απορροφητική και δεσμευτική ικανότητα που έχει σαν υλικό, έναντι άλλων ουσιών. 

Οι αρχαίοι Ινδοί πρώτοι χρησιμοποίησαν τον άνθρακα για να εξυγιάνουν το πόσιμο νερό, κάτι που εφαρμόζεται μέχρι σήμερα με τα φίλτρα ενεργού άνθρακα στις βρύσες μας. 

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν τον άνθρακα σε σκόνη, για να αποτοξινώνουν τον οργανισμό τους. 
Βασιζόμενος μάλιστα στις παρατηρήσεις αυτές, ένας Γάλλος χημικός τον 19ο αιώνα, ήπιε  στρυχνίνη, μπροστά στους έκπληκτους συναδέλφους του στη Γαλλική Ιατρική Ακαδημία (10 φορές πάνω από το όριο της θανατηφόρας δόσης). 
Δεν έπαθε απολύτως τίποτα από το πείραμα του, αποκαλύπτοντας μετά στους παριστάμενους συναδέλφους του, ότι είχε πιεί προηγουμένως 15 γραμμάρια άνθρακα, ο οποίος και δέσμευσε το δηλητήριο.

Αλλά και στην δική μας αρχαία Ιστορία διαβάζουμε πως ο πατέρας της Ιατρικής Ιπποκράτης, χρησιμοποιούσε συχνά άνθρακα στις διάφορες θεραπείες για τους ασθενείς του.

Επομένως λίγη προσοχή χρειάζεται στην επιλογή της καύσιμης ύλης, του χώρου που την "ανάβουμε", της συχνότητας κατανάλωσης κρέατος ....και τίποτε παραπάνω.
Η αλήθεια είναι οτι έτσι πώς τα λέει Ο Γιώργος  Georgdim  έχει δίκιο και μας αναλύει και τη πλευρά της ιατρικής που κανείς μας δε θα τη σκεφτόταν . Εγώ για να είμαι ειλικρινής δε γνώριζα τίς τόσες ωφέλειες του κάρβουνου και ειδικά τις ιατρικές . Με το κάρβουνο πιστεύω οτι νίώθεις πιο πολύ το ψήσιμο επειδή γίνεται μια όμορφη θα το πώ ιεροτελεστία , άναψε φωτιά , κάνε θράκα  και μετά βάλε τα κρέατα για ψήσιμο.Παλιότερα κι εγώ χρησιμοποιούσα κάρβουνο όταν έψηνα στο τροχόσπιτο, απλά κάποια στιγμή με είχε κουράσει αυτή η καπνίλα και η αναμονή μέχρι να γίνει θράκα  , έτσι κατέφυγα στη ψήσιμο στο γκάζι τό οποίο με βοήθησε να μπορώ να κάνω ακόμη και πολλά σουβλιστά όπως κοτόπουλο , κοκορετσάκι και διάφορα τέτοια
avatar
lander474


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Κυπριακή φουκού

Δημοσίευση από tabbert Την / Το Πεμ 19 Οκτ 2017 - 2:43

ενταξει συμφωνω με τα παραπανω το υγραεριο ειναι πιο καθαρο πιο ευκολο  πιο βολικο..αμ ελα που εχω ειμαι φιλος του καρβουνου..ναι η φουκου εχει εχν θεμα ογκου και συνιστατε για πιο πολλα σουβλιστα εδεσματα για απλα ψησιματα και με την κραμερ κανει εξισου πολυ καλα την δουλεια σου

tabbert


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Κυπριακή φουκού

Δημοσίευση από Aigagros Την / Το Πεμ 19 Οκτ 2017 - 8:43

Όλα φίλε μου είναι εργαλεία για να κάνεις τη δουλειά σου, αλλά το κάθε εργαλείο εξυπηρετεί συγκεκριμένο σκοπό. Η καστάνια για παράδειγμα δεν πάει παντού, κάπου θα χρειαστείς και το γερμανικό, αν ψήνεις λουκάνικα και κοψίδια ή ψαρικά θα επιλέξεις μία συμβατική ψησταριά, αν δουλεύεις πολύ σούβλα, θα πάρεις τη φουκού. Τα παραπάνω βέβαια τα αποφασίζεις αφού προηγουμένως έχεις επιλέξει αν θα χρησιμοποιήσεις κάρβουνο ή αέριο.

Για να καταθέσω και τη δική μου εμπειρία, μέχρι πριν λίγα χρόνια χρησιμοποιούσα στη βεράντα αποκλειστικά το κάρβουνο, αλλά αφού μπαφιάσαμε να πλένουμε και να σαπουνίζουμε όλο το χώρο κάθε τόσο για να φεύγει η μαυρίλα, καταλήξαμε στο υγραέριο. Στο τροχόσπιτο από την αρχή βολευτήκαμε με την cramer. Φουκού δεν είναι, αλλά ένα κοντοσούβλι για μία οικογένεια το καταφέρνει.
Όπως φαίνεται λοιπόν από όλο το νήμα, η επιλογή του τύπου της ψησταριάς που θα βολέψει το χρήστη της δεν εξαρτάται μόνο από το τι ψήνει και πώς το ψήνει, αλλά και πού το ψήνει. Σε βεράντες και μπαλκόνια συνιστάται μία ψησταριά υγραερίου, σε ανοικτούς χώρους το κάρβουνο, σε τροχόσπιτα που ταξιδεύουν μία μικρού όγκου συναρμολογούμενη ψησταριά.

Εκτός όμως των παραπάνω, όταν υπάρχει διαθέσιμος χώρος ένας είναι για μένα ο καλύτερος τρόπος ψησίματος. Αυτός με τα ξύλα. Η μυρωδιά που δίνει το ξύλο της ελιάς όχι μόνο στα ψητά, αλλά και στην ατμόσφαιρα για να ορέγεται η παρέα δεν παίζεται. Ή όταν βάλεις το τηγάνι με τις πατάτες στα ξύλα οι πατάτες περνάνε σε άλλη διάσταση.

Θα πρότεινα πάντως να κάνουμε μία συγκέντρωση, στην οποία να ψήσει ο καθένας από μας με τον τρόπο που προτιμά και να τα δοκιμάσουμε όλοι μαζί, έτσι ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα περί ψητούρας!
avatar
Aigagros


http://www.taxidiarides.gr

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Κυπριακή φουκού

Δημοσίευση από Georgedim Την / Το Πεμ 19 Οκτ 2017 - 9:12

Aigagros έγραψε:...Θα πρότεινα πάντως να κάνουμε μία συγκέντρωση, στην οποία να ψήσει ο καθένας από μας με τον τρόπο που προτιμά και να τα δοκιμάσουμε όλοι μαζί, έτσι ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα περί ψητούρας!

Πολύ μ' αρέσουν οι προτάσεις ....με δελεαστικά κίνητρα !!! cheers cheers cheers
avatar
Georgedim
Admin


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Κυπριακή φουκού

Δημοσίευση από lander474 Την / Το Πεμ 19 Οκτ 2017 - 12:32

Georgedim έγραψε:
Aigagros έγραψε:...Θα πρότεινα πάντως να κάνουμε μία συγκέντρωση, στην οποία να ψήσει ο καθένας από μας με τον τρόπο που προτιμά και να τα δοκιμάσουμε όλοι μαζί, έτσι ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα περί ψητούρας!

Πολύ μ' αρέσουν οι προτάσεις ....με δελεαστικά κίνητρα !!! cheers cheers cheers
Συμφωνώ απολύτως
avatar
lander474


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Κυπριακή φουκού

Δημοσίευση από gsalonica Την / Το Πεμ 19 Οκτ 2017 - 13:57

Aigagros έγραψε:Θα πρότεινα πάντως να κάνουμε μία συγκέντρωση, στην οποία να ψήσει ο καθένας από μας με τον τρόπο που προτιμά και να τα δοκιμάσουμε όλοι μαζί, έτσι ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα περί ψητούρας!
Παρόλο που είμαστε μακρυά η ιδέα είναι καταπληκτικά .. χορταστική, με το κατάλληλο ποτό και την πολύ καλή παρέα θα περάσετε υπέροχα. uy
avatar
gsalonica


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Κυπριακή φουκού

Δημοσίευση από Aigagros Την / Το Πεμ 19 Οκτ 2017 - 14:00

Παλαιότερα χρησιμοποιούσαμε τη Στυλίδα σαν κοινό τόπο συνάντησης, όπου βρισκόμασταν σε τριήμερα Βόρειοι, Δυτικοί και Νότιοι. Μπορούμε να οργανώσουμε κάτι παρόμοιο ή ίδιο.
avatar
Aigagros


http://www.taxidiarides.gr

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Κυπριακή φουκού

Δημοσίευση από antreas hobby Την / Το Πεμ 19 Οκτ 2017 - 14:20

Aigagros έγραψε:Παλαιότερα χρησιμοποιούσαμε τη Στυλίδα σαν κοινό τόπο συνάντησης, όπου βρισκόμασταν σε τριήμερα Βόρειοι, Δυτικοί και Νότιοι. Μπορούμε να οργανώσουμε κάτι παρόμοιο ή ίδιο.

Εγω που ειμαι κολημενς με τους Δελφους δινω την προταση
Πάμε? ???
avatar
antreas hobby


http://www.netcomms.eu

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Κυπριακή φουκού

Δημοσίευση από Aigagros Την / Το Πεμ 19 Οκτ 2017 - 14:22

Μπορούμε Αντρέα να επιλέξουμε ένα μέρος (όλες οι προτάσεις δεκτές) και για την ημερομηνία βλέπουμε ποια θα ήταν η πιο βολική για όλους.
avatar
Aigagros


http://www.taxidiarides.gr

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Κυπριακή φουκού

Δημοσίευση από tabbert Την / Το Πεμ 19 Οκτ 2017 - 19:53

ε ανοιξτε ενα αλλο τοπικ οπως γινετε παντα....
αλλα αυτο με τις πατατες τηγανιτες στα καρβουνα δε το εχω ξανακουσει...μηπς πρεπει να το δοκιμασω?...

tabbert


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Κυπριακή φουκού

Δημοσίευση από Aigagros Την / Το Πεμ 19 Οκτ 2017 - 20:33

Βάζεις κλαδιά ελιάς κοντοκομμένα στηρίζεις με δύο πέτρες ή τούβλα το τηγάνι από πάνω τους και τηγανίζεις. Ομοίως βάζεις και κατσαρόλα για να μαγειρέψεις. Στο χωριό μου το λένε παρασιά. Έτσι μαγείρευε η γιαγιά μου για να μην μυρίζει το σπίτι. Η μυρωδιά όμως που παίρνει το φαΐ δεν παίζεται...!
avatar
Aigagros


http://www.taxidiarides.gr

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Κυπριακή φουκού

Δημοσίευση από tabbert Την / Το Παρ 20 Οκτ 2017 - 23:51

Aigagros έγραψε:Βάζεις κλαδιά ελιάς κοντοκομμένα  στηρίζεις με δύο πέτρες ή τούβλα το τηγάνι από πάνω τους και τηγανίζεις. Ομοίως βάζεις και κατσαρόλα για να μαγειρέψεις. Στο χωριό μου το λένε παρασιά. Έτσι μαγείρευε η γιαγιά μου για να μην μυρίζει το σπίτι. Η μυρωδιά όμως που παίρνει το φαΐ δεν παίζεται...!
τι λες τωρα...θα το δοκιμασω....

tabbert


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης