Translate into your language
Πρόσφατα Θέματα
» Μπαταρία LiFePO4από gsalonica Παρ 22 Μαρ 2024 - 7:42
» παροχη ρευματος τροχοσπιτου
από ladakias Πεμ 29 Φεβ 2024 - 16:43
» Τροχόσπιτα KABE
από ladakias Πεμ 29 Φεβ 2024 - 16:22
» Κόψιμο βασιλόπιτας 2024
από Ddimi Κυρ 25 Φεβ 2024 - 17:15
» Έγκριση τύπου - Άδεια Έλξης - Η νέα νομοθεσία για τα ρυμουλκούμενα τροχόσπιτα
από Batfalcon Πεμ 25 Ιαν 2024 - 12:50
» «Conte de Noël» ….μια νοσταλγική Χριστουγεννιάτικη ιστορία.
από Georgedim Κυρ 24 Δεκ 2023 - 9:11
» Πωλείται τροχοσκηνή Alpen Kreuzer Allure
από Antonioz Πεμ 27 Ιουλ 2023 - 9:04
» PDF ΜΕ ΤΑ CAMPING ΕΛΛΑΔΟΣ 2023
από Georgedim Τετ 26 Ιουλ 2023 - 9:47
» Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα
από ktRinity Πεμ 20 Ιουλ 2023 - 14:32
» Σύνορα....
από Georgedim Τετ 19 Ιουλ 2023 - 19:07
» Πρόβλημα στη σίτα
από spyrosbhta Δευ 17 Ιουλ 2023 - 17:16
» Καλοκαίρι 2022 : οδοιπορικό σε Φρανκονία, ....Ρηνανία, ....Λουξεμβούργο, ....Αλσατία ....και Μέλανα Δρυμό.
από diamantino Τρι 4 Ιουλ 2023 - 19:59
» Επιτρέπεται η διανυκτέρευση μέσα σε οποιαδήποτε όχημα σε χώρους μη οργανωμενους ;
από Νικόλας Παρ 23 Ιουν 2023 - 13:33
» Αναζήτηση-αγορά αυτοκινούμενου
από yamaren Σαβ 17 Ιουν 2023 - 10:44
» Καλώς σας βρήκα
από Georgedim Σαβ 10 Ιουν 2023 - 23:35
» Καλό μήνα
από diamantino Δευ 5 Ιουν 2023 - 21:24
» Η ζωγραφιά μας...
από Georgedim Κυρ 4 Ιουν 2023 - 2:17
» Επιλογή ταξιδιάρικου τροχόσπιτου
από Georgedim Τετ 24 Μάης 2023 - 9:37
» Sygic πρόγραμμα πλοήγησης
από packman Δευ 22 Μάης 2023 - 19:05
» Ταχυθερμοσίφωνας υγραερίου στο τροχόσπιτο
από Georgedim Τετ 26 Απρ 2023 - 21:56
Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
Like/Tweet/+1
About Us
Welcome to the forum www.taxidiarides.gr
Για το camping ... τα ταξίδια ... και την καλή παρέα ...
Παραγωγή σπιτικού τσίπουρου.
+5
vzol48
caminador
Maximos
friar
gsalonica
9 απαντήσεις
www.taxidiarides.gr :: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ... ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΜΑΣ για ... :: Χαρούμενα ... και χαλαρά ...
Σελίδα 1 από 1
Παραγωγή σπιτικού τσίπουρου.
Αγόρασα 6 κιλά μήλα. Με αποχυμωτή πήρα τον χυμό. Επειδή το μήλο δεν έχει ένζυμα έριξα εξτρά ζύμη. Παραγωγή ζύμης. Σε 10 ml χλιαρού νερού διέλυσα καλά 1 γραμμάριο ζάχαρη και στο διάλυμα πρόσθεσα μισό γραμμάριο ξηρής ζύμης του εμπορίου για ψωμί το όποιο άφησα για 25 λεπτά. Τέλος το έριξα όλο στον χυμό σε ένα μεγάλο δοχείο και άρχισε ή ζύμωση. Το μπομέ του χυμού ήταν 7,5. Μπομέ είναι μονάδα μέτρησης των σακχάρων και μετριέται με ειδικό αραιόμετρο το μπομόμετρο. Μια-δυό φορές την ημέρα ανακάτευα το μείγμα. Το ζητούμενο είναι το μπομέ να φθάσει στο μηδέν που σημαίνει ότι ο χυμός δεν έχει άλλα σάκχαρα τα οποία με την ζύμωση μετατράπηκαν σε διοξείδιο και αλκοόλ. Η ζύμωση κράτησε 4 μέρες.
Μετά με το αποστακτήρα που βλέπετε έκανα διπλή απόσταξη και πήρα περίπου 500 γραμμάρια τσίπουρου 65 βαθμών. Τους βαθμούς τους μετράμε με αλκοόμετρο ή γραδόμετρο. Με νερό χωρίς χλώριο αραίωσα και είχα τσίπουρο 28 βαθμών. Ήταν η πρώτη μου προσπάθεια και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από την ποιότητα του αποστάγματος φρούτου που είναι και η σωστή ονομασία. Γεύση τσίπουρου με άρωμα μήλου.
Τα πρώτα 10 ml τα απόριψα και μετρούσα με το αλκοόμετρο μέχρι να πέσει το απόσταγμα στα 20 περίπου γράδα οπότε και σταμάτησα την απόσταξη.
Τον αποστακτήρα τον αγόρασα απο το ebay μέσω Κίνας αλλά τελικά είναι τούρκικος 15 λίτρων, τιμή 140 €. Μπορώ να αποστάξω όλα τα φρούτα. Σκέφτομαι να δοκιμάσω να παράγω και αιθέρια έλαια. Υπάρχει ένα πολύ ωραίο σχετικό βιβλίο του Α. Τσακίρη. 'Όποιος ενδιαφέρεται μπορώ να του το στείλω σε ψηφιακή μορφή.
Κόστος μπομόμετρου, αλκοόμετρου και ογκομετρικών δοχείων από 5 € έκαστο. Το μικρό γιάλινο ογκομετρικό είναι χορηγία του φαρμακείου της γειτονιάς.
Στην υγειά μας.
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Μετά με το αποστακτήρα που βλέπετε έκανα διπλή απόσταξη και πήρα περίπου 500 γραμμάρια τσίπουρου 65 βαθμών. Τους βαθμούς τους μετράμε με αλκοόμετρο ή γραδόμετρο. Με νερό χωρίς χλώριο αραίωσα και είχα τσίπουρο 28 βαθμών. Ήταν η πρώτη μου προσπάθεια και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από την ποιότητα του αποστάγματος φρούτου που είναι και η σωστή ονομασία. Γεύση τσίπουρου με άρωμα μήλου.
Τα πρώτα 10 ml τα απόριψα και μετρούσα με το αλκοόμετρο μέχρι να πέσει το απόσταγμα στα 20 περίπου γράδα οπότε και σταμάτησα την απόσταξη.
Τον αποστακτήρα τον αγόρασα απο το ebay μέσω Κίνας αλλά τελικά είναι τούρκικος 15 λίτρων, τιμή 140 €. Μπορώ να αποστάξω όλα τα φρούτα. Σκέφτομαι να δοκιμάσω να παράγω και αιθέρια έλαια. Υπάρχει ένα πολύ ωραίο σχετικό βιβλίο του Α. Τσακίρη. 'Όποιος ενδιαφέρεται μπορώ να του το στείλω σε ψηφιακή μορφή.
Κόστος μπομόμετρου, αλκοόμετρου και ογκομετρικών δοχείων από 5 € έκαστο. Το μικρό γιάλινο ογκομετρικό είναι χορηγία του φαρμακείου της γειτονιάς.
Στην υγειά μας.
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
gsalonica
Απ: Παραγωγή σπιτικού τσίπουρου.
Να τα κρατάς, να τα κρατάς για εντριβές....gsalonica έγραψε:Τα πρώτα 10 ml τα απόριψα
Μπράβο μπράβο μπράβο, καλόπιοτο......
friar
Απ: Παραγωγή σπιτικού τσίπουρου.
Μια χαρά σε βρίσκω Γιώργο.
Με αυτό το "εργαλείο", μπορείς να κάνεις αρκετές δοκιμές ... και με διάφορες πρώτες ύλες.
Έχω δοκιμάσει τσίπουρο από αχλάδι και μου άρεσε πολύ.
Το πρώτο απόσταγμα, έχει δίκιο ο Στάθης, είναι ότι πρέπει για εντριβές !
Δεν το πετάμε, το χρησιμοποιούμε αντί για οινόπνευμα ...
Έχω την εντύπωση, ότι οι 28 βαθμοί αλκοόλης, είναι μάλλον λίγοι.
Σε αντίστοιχη διαδικασία, το φτάνουμε γύρω στο 40, εκεί περίπου είναι και αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο.
Εκτός και αν δεν μιλάμε για την ίδια μέτρηση.
Όπως και να'χει καλόπιοτο και στην υγειά σου
Τουλάχιστον έτσι, ξέρεις τι πίνεις !
Περιμένουμε τις επόμενες προσπάθειες.
Με αυτό το "εργαλείο", μπορείς να κάνεις αρκετές δοκιμές ... και με διάφορες πρώτες ύλες.
Έχω δοκιμάσει τσίπουρο από αχλάδι και μου άρεσε πολύ.
Το πρώτο απόσταγμα, έχει δίκιο ο Στάθης, είναι ότι πρέπει για εντριβές !
Δεν το πετάμε, το χρησιμοποιούμε αντί για οινόπνευμα ...
Έχω την εντύπωση, ότι οι 28 βαθμοί αλκοόλης, είναι μάλλον λίγοι.
Σε αντίστοιχη διαδικασία, το φτάνουμε γύρω στο 40, εκεί περίπου είναι και αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο.
Εκτός και αν δεν μιλάμε για την ίδια μέτρηση.
Όπως και να'χει καλόπιοτο και στην υγειά σου
Τουλάχιστον έτσι, ξέρεις τι πίνεις !
Περιμένουμε τις επόμενες προσπάθειες.
Απ: Παραγωγή σπιτικού τσίπουρου.
Ώπα! Χρυσοχέρης, χημεία και τεχνολογία τροφίμων! Υποπτεύομαι ότι το σερβίρεις παγωμένο.
caminador
Απ: Παραγωγή σπιτικού τσίπουρου.
Προτιμώ για χωνευτικό γιατί με μεζέ θα μπλέξεις. Μια φορά στη Κρήτη με μεζέ ήπια ενάμισι λίτρο μέχρι πεντοζάλη χόρεψα που δεν γνώριζα...
caminador
Απ: Παραγωγή σπιτικού τσίπουρου.
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
friar
Απ: Παραγωγή σπιτικού τσίπουρου.
«Το τσίπουρο πίνεται στο φως αφού σημάνουν δώδεκα και μέχρι να νυχτώσει.»
Το "καζάνι" μου, εικοσάκιλο
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
του γείτονα εκατόκιλο
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
και του παλαβού επιστήμονα εκατόκιλο και αυτό, με κλειστό σύστημα ψύξεως
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Το "καζάνι" μου, εικοσάκιλο
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
του γείτονα εκατόκιλο
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
και του παλαβού επιστήμονα εκατόκιλο και αυτό, με κλειστό σύστημα ψύξεως
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
friar
Απ: Παραγωγή σπιτικού τσίπουρου.
Βασίλη βάζω μεζέ και τσίπουρο, βάζεις την παρέα?vzol48 έγραψε: Με....τιιιι....μεζε...
gsalonica
Απ: Παραγωγή σπιτικού τσίπουρου.
Γιώργο & Στάθη, μπράβο σας !!!
Μερακλήδες και άξιοι συνεχιστές "εύγεστων" παραδόσεων !!!
Μερακλήδες και άξιοι συνεχιστές "εύγεστων" παραδόσεων !!!
Georgedim- Admin
Απ: Παραγωγή σπιτικού τσίπουρου.
Ααα ... όλοι ωραίοι ...
... και ο οικιακός και ο παραδοσιακός και ο επιστήμονας.
Μπράβο σας και μπράβο τους.
Το θέμα είναι, να βγαίνει η σοδειά της χρονιάς ... και να καταναλώνεται με καλή παρέα !
Στο Σχοίνο, όταν βγαίνει το τσίπουρο, το γιορτάζουμε δεόντως ...
... και ο οικιακός και ο παραδοσιακός και ο επιστήμονας.
Μπράβο σας και μπράβο τους.
Το θέμα είναι, να βγαίνει η σοδειά της χρονιάς ... και να καταναλώνεται με καλή παρέα !
Στο Σχοίνο, όταν βγαίνει το τσίπουρο, το γιορτάζουμε δεόντως ...
Απ: Παραγωγή σπιτικού τσίπουρου.
Φίλε gsalonica πολύ καλή η προσπάθεια σου και κάποια στιγμή θα σου ζητήσω την βοήθεια σου για τον τρόπο απόσταξης του τσίπουρου και τα μυστικά του,έχω λίγα στρέμματα αχλαδιές , Επειδή ασχολήθηκα λίγο με τον αποστακτήρα για αιθέριο έλαιο θα ήθελα να σου πω ότι βλέποντας τις φωτογραφίες του αποστακτήρια σου πρέπει να έχεις μεγάλη κατανάλωση νερού βρύσης . στο ίντερνετ μπορείς να δεις τρόπους όπου το νερό των σωλήνων περνά από μια λεκάνη με παγάκια και με μοτερακι γίνετε επανακυκλοφορία η καλυτερα εάν προεκτείνεις τον σωλήνα που βγαίνει η απόσταξη και αυτό τον σωλήνα χαλκού σε σπιράλ τον περνάς από λεκάνη με παγάκια όπου εκεί να γίνετε η ψύξη και μετά να βγαίνει το τσίπουρο θα απεμπλακεί τελείως από την βρύση και το νερο , και θα μπορείς να κάνεις απόσταξη και στο μπαλκόνι σου .
driblia
Απ: Παραγωγή σπιτικού τσίπουρου.
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
driblia
Απ: Παραγωγή σπιτικού τσίπουρου.
Φίλε driblia για ότι θέλεις είμαι στη διάθεσή σου. Πολύ χρήσιμες οι υποδείξεις σου και κάποιες τις έχω σκεφθεί και εγώ. Και να μην ξεχνάμε ότι ήταν η πρώτη μου προσπάθεια οπότε έχω να μάθω πολλά ακόμα.
gsalonica
Παρόμοια θέματα
» Παραγωγή ρεύματος ... από νερό ... !
» Παραγωγή παγωτού viennetta
» Παραγωγή ρεύματος από το βάδισμα.
» Πράσινο φως για την παραγωγή του Pony
» Παραγωγή παγωτού viennetta
» Παραγωγή ρεύματος από το βάδισμα.
» Πράσινο φως για την παραγωγή του Pony
www.taxidiarides.gr :: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ... ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΜΑΣ για ... :: Χαρούμενα ... και χαλαρά ...
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|