Translate into your language
Πρόσφατα Θέματα
» Μπαταρία LiFePO4από gsalonica Παρ 22 Μαρ 2024 - 7:42
» παροχη ρευματος τροχοσπιτου
από ladakias Πεμ 29 Φεβ 2024 - 16:43
» Τροχόσπιτα KABE
από ladakias Πεμ 29 Φεβ 2024 - 16:22
» Κόψιμο βασιλόπιτας 2024
από Ddimi Κυρ 25 Φεβ 2024 - 17:15
» Έγκριση τύπου - Άδεια Έλξης - Η νέα νομοθεσία για τα ρυμουλκούμενα τροχόσπιτα
από Batfalcon Πεμ 25 Ιαν 2024 - 12:50
» «Conte de Noël» ….μια νοσταλγική Χριστουγεννιάτικη ιστορία.
από Georgedim Κυρ 24 Δεκ 2023 - 9:11
» Πωλείται τροχοσκηνή Alpen Kreuzer Allure
από Antonioz Πεμ 27 Ιουλ 2023 - 9:04
» PDF ΜΕ ΤΑ CAMPING ΕΛΛΑΔΟΣ 2023
από Georgedim Τετ 26 Ιουλ 2023 - 9:47
» Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα
από ktRinity Πεμ 20 Ιουλ 2023 - 14:32
» Σύνορα....
από Georgedim Τετ 19 Ιουλ 2023 - 19:07
» Πρόβλημα στη σίτα
από spyrosbhta Δευ 17 Ιουλ 2023 - 17:16
» Καλοκαίρι 2022 : οδοιπορικό σε Φρανκονία, ....Ρηνανία, ....Λουξεμβούργο, ....Αλσατία ....και Μέλανα Δρυμό.
από diamantino Τρι 4 Ιουλ 2023 - 19:59
» Επιτρέπεται η διανυκτέρευση μέσα σε οποιαδήποτε όχημα σε χώρους μη οργανωμενους ;
από Νικόλας Παρ 23 Ιουν 2023 - 13:33
» Αναζήτηση-αγορά αυτοκινούμενου
από yamaren Σαβ 17 Ιουν 2023 - 10:44
» Καλώς σας βρήκα
από Georgedim Σαβ 10 Ιουν 2023 - 23:35
» Καλό μήνα
από diamantino Δευ 5 Ιουν 2023 - 21:24
» Η ζωγραφιά μας...
από Georgedim Κυρ 4 Ιουν 2023 - 2:17
» Επιλογή ταξιδιάρικου τροχόσπιτου
από Georgedim Τετ 24 Μάης 2023 - 9:37
» Sygic πρόγραμμα πλοήγησης
από packman Δευ 22 Μάης 2023 - 19:05
» Ταχυθερμοσίφωνας υγραερίου στο τροχόσπιτο
από Georgedim Τετ 26 Απρ 2023 - 21:56
Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
Like/Tweet/+1
About Us
Welcome to the forum www.taxidiarides.gr
Για το camping ... τα ταξίδια ... και την καλή παρέα ...
Mia feta bar
+3
Maximos
jimasimak
gsalonica
7 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Mia feta bar
Από τις λίγες απολαύσεις που μας έχουν απομείνει είναι το φαγητό και γιατί σαν την Σαλονίκη .... δεν έχει
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
gsalonica
Απ: Mia feta bar
Φαίνεται ενδιαφέρον
Άντε, να αρχίσει και η Θεσσαλονίκη, να "λέει" τα τυροκομικά προϊόντα με το όνομά τους ...
Βλέπεις, κάποιοι φίλοι μας ... μας έχουν συνηθίσει σε άλλα, γενικότερα ονόματα ... !
Καιρός ήταν ...
Άντε, να αρχίσει και η Θεσσαλονίκη, να "λέει" τα τυροκομικά προϊόντα με το όνομά τους ...
Βλέπεις, κάποιοι φίλοι μας ... μας έχουν συνηθίσει σε άλλα, γενικότερα ονόματα ... !
Καιρός ήταν ...
Απ: Mia feta bar
Maximos έγραψε:
....Άντε, να αρχίσει και η Θεσσαλονίκη, να "λέει" τα τυροκομικά προϊόντα με το όνομά τους ...
Βλέπεις, κάποιοι φίλοι μας ... μας έχουν συνηθίσει σε άλλα, γενικότερα ονόματα ... !
Καιρός ήταν ...
Μάξιμε, ....υπονοείς κάτι
Πρωτότυπη & εντυπωσιακή ιδεα πάντως.
Γιώργο, ευχαριστούμε για την ενημέρωση !!!
Georgedim- Admin
Απ: Mia feta bar
Γιώργο "gsalonica" αν περάσεις απο το μαγαζί δώσε τους σε ένα χαρτάκι γραμμένο πως είναι στα Ελληνικά το "Μια φέτα μπαρ"
Γιωργάκος
Απ: Mia feta bar
Μα Γιώργο ... νομίζω, ότι είμαι σαφής ...georgedim έγραψε:Maximos έγραψε:
....Άντε, να αρχίσει και η Θεσσαλονίκη, να "λέει" τα τυροκομικά προϊόντα με το όνομά τους ...
Βλέπεις, κάποιοι φίλοι μας ... μας έχουν συνηθίσει σε άλλα, γενικότερα ονόματα ... !
Καιρός ήταν ...
Μάξιμε, ....υπονοείς κάτι
Οι Βόρειοι φίλοι μας, έχουν μιαν άλλη ονοματολογία περί των τυροκομικών προϊόντων ...
Βλέποντας τώρα τον τίτλο αυτού του μαγαζιού ( ... όπου περιλαμβάνεται ευθαρσώς ( ) ο όρος φέτα ...)
... χάρηκα ... καθόσον, κάποια πράγματα αρχίζουν να "μπαίνουν" πλέον στην σωστή τους θέση ... !!
Απ: Mia feta bar
Maximos έγραψε:
Βλέποντας τώρα τον τίτλο αυτού του μαγαζιού ( ... όπου περιλαμβάνεται ευθαρσώς ( ) ο όρος φέτα ...)
... χάρηκα ... καθόσον, κάποια πράγματα αρχίζουν να "μπαίνουν" πλέον στην σωστή τους θέση ... !!
Μάξιμε θα μου επιτρέψεις εδώ κάνεις ένα λάθος δεν μπήκαν κάποια πράγματα στη θέση τους .
Από ανέκαθεν στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν δύο τύποι τυριών : Η φέτα και τα κασέρια .
Γιωργάκος
Απ: Mia feta bar
Δεν επιμένω ...Γιώργος Δασκαλό έγραψε:Maximos έγραψε:
Βλέποντας τώρα τον τίτλο αυτού του μαγαζιού ( ... όπου περιλαμβάνεται ευθαρσώς ( ) ο όρος φέτα ...)
... χάρηκα ... καθόσον, κάποια πράγματα αρχίζουν να "μπαίνουν" πλέον στην σωστή τους θέση ... !!
Μάξιμε θα μου επιτρέψεις εδώ κάνεις ένα λάθος δεν μπήκαν κάποια πράγματα στη θέση τους .
Από ανέκαθεν στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν δύο τύποι τυριών : Η φέτα και τα κασέρια .
Η εντύπωση που έχω, είναι ότι τα είδη τυροκομικών είναι δύο ... το τυρί και τα κασέρια ...
... όπου τυρί = φέτα, για την Θεσσαλονίκη ...
Η φέτα, ως ονομασία, δεν νομίζω ότι χρησιμοποιείται ευρέως ...
Αυτό άλλωστε είναι που μου έκανε και εντύπωση ...
Από την άλλη, φίλους Σαλονικιούς έχουμε, ας το ξεκαθαρίσουν, τι τελικά ισχύει ...
Απ: Mia feta bar
Ακουστε....(διαβαστε)...καλα μου παιδια....Το προβλημα ξεκίνησε...οταν διαφοροι...αλλοπαρμενοι Ευρωπαιοι και μη...ανακαλυψαν οτι αναλογα με τον χρονο πηξης του κασεριου δημιουργουνται διαφορετικα χρωματα και γευσεις στο προιον.....Και.οτι, αν προσθεσει κανεις καρυκευματα και διαφορα χορταρια...δημιουργει....πολλές...ποικιλιες....κασεριου...
Να τις ονομασουμε λοιπον να πουλησουμε και μουριτσα....
Οσο για το τυρι...οταν ησασταν μωρα ...φωναζε η μανα σας....
Μακηηηηη,...Γιωργακηηηηη...ελα να φας μια...ψωμοφετα;;;;
Αθηναιοι....(γκαγκαροι)...συνελθετε....
Αν υπαρχει...επιπλεον κουραγιο...να ανακινησουμε και αλλα θεματα....μπουγατσα,καλαμακια,και αλλα...
Να τις ονομασουμε λοιπον να πουλησουμε και μουριτσα....
Οσο για το τυρι...οταν ησασταν μωρα ...φωναζε η μανα σας....
Μακηηηηη,...Γιωργακηηηηη...ελα να φας μια...ψωμοφετα;;;;
Αθηναιοι....(γκαγκαροι)...συνελθετε....
Αν υπαρχει...επιπλεον κουραγιο...να ανακινησουμε και αλλα θεματα....μπουγατσα,καλαμακια,και αλλα...
vzol48
Απ: Mia feta bar
Πολύ με αρέσουν τα ....λαογραφικά "γεύσης σημαντικά" θέματα !!!
Βασίλη, ....αναμένουμε
Βασίλη, ....αναμένουμε
Georgedim- Admin
Απ: Mia feta bar
Και έμενα στην αρχή μου έκανε εντύπωση ότι ενώ έχει παραδοσιακά προϊόντα το έγραψαν στα αγγλικά. Μετά σκέφτηκα ότι μάλλον επειδή δημιουργεί "γκουρμέ" γεύσεις και λειτουργεί και σαν "ντελικατέσεν" και για λόγους "μάρκετινγκ" (όλες οι λέξεις ελληνικότατες) το ονόμασαν mia feta bar, που και η λέξη μπαρ δεν είναι ελληνική. Τέλος πάντων αν οι γεύσεις είναι καλές και ιδιαίτερες και ελληνικές τους συγχωρώ την ονομασία. Είναι προτιμότερο αυτό από τα να πας σε "Μία φέτα καφενείο" και οι γεύσεις να είναι γαλλικές ή ολλανδικές.Γιώργος Δασκαλό έγραψε:Γιώργο "gsalonica" αν περάσεις απο το μαγαζί δώσε τους σε ένα χαρτάκι γραμμένο πως είναι στα Ελληνικά το "Μια φέτα μπαρ"
gsalonica
Απ: Mia feta bar
Αν και όπως το πάμε, θα αλλοιώσουμε το θέμα που άνοιξε ο Γιώργος (gasalonica) ...
... ας το συνεχίσουμε και το διαχωρίζουμε αργότερα ...
Με αυτά που γνωρίζω και με όσα αναφέρονται και στην [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] ...
Το τυρί είναι τροφή που παρασκευάζεται από το γάλα, με την επίδραση ουσιών, οι οποίες δρουν φυραματικά.
Υπάρχουν διάφορα είδη τυριών (σκληρά, μαλακά κλπ.), με γνωστότερα ελληνικά τη φέτα ,τη γραβιέρα, το μανούρι, το κασέρι και άλλα.
Για το [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] τώρα, πάλι αντιγράφοντας από την ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ ... διαβάζω ...
Το κασέρι (ή κασσέρι) (απο τουρκ. kaşar[1]) είναι ημίσκληρο τυρί από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα, με συμπαγή μάζα χωρίς τρύπες.
Παράγεται σε κυλινδρικά κεφάλια διαμέτρου 30 και ύψους 10 εκατοστών εμβαπτισμένα σε φυσικό κερί.
Το κασέρι μπορεί να διατίθεται και σε παραλληλεπίπεδες φραντζόλες μήκους 30 εκατοστών και διατομής 10x10 εκατοστών.
Παρασκευάζεται κυρίως στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Θράκη και τη Λέσβο – όπως και σε πολλά μέρη της Τουρκίας.
Πάντως, μου άρεσε η προσέγγιση-ανάλυση του Γιώργου (gsalonica), όσον αφορά στον τίτλο του καταστήματος !
... ας το συνεχίσουμε και το διαχωρίζουμε αργότερα ...
Με αυτά που γνωρίζω και με όσα αναφέρονται και στην [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] ...
Το τυρί είναι τροφή που παρασκευάζεται από το γάλα, με την επίδραση ουσιών, οι οποίες δρουν φυραματικά.
Υπάρχουν διάφορα είδη τυριών (σκληρά, μαλακά κλπ.), με γνωστότερα ελληνικά τη φέτα ,τη γραβιέρα, το μανούρι, το κασέρι και άλλα.
Για το [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] τώρα, πάλι αντιγράφοντας από την ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ ... διαβάζω ...
Το κασέρι (ή κασσέρι) (απο τουρκ. kaşar[1]) είναι ημίσκληρο τυρί από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα, με συμπαγή μάζα χωρίς τρύπες.
Παράγεται σε κυλινδρικά κεφάλια διαμέτρου 30 και ύψους 10 εκατοστών εμβαπτισμένα σε φυσικό κερί.
Το κασέρι μπορεί να διατίθεται και σε παραλληλεπίπεδες φραντζόλες μήκους 30 εκατοστών και διατομής 10x10 εκατοστών.
Παρασκευάζεται κυρίως στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Θράκη και τη Λέσβο – όπως και σε πολλά μέρη της Τουρκίας.
Πάντως, μου άρεσε η προσέγγιση-ανάλυση του Γιώργου (gsalonica), όσον αφορά στον τίτλο του καταστήματος !
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|