Translate into your language
Πρόσφατα Θέματα
» Η ρύθμιση για την έλξη όλων των ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων οχημάτων
από Γιωργάκος Χθες στις 9:50

» Τιμές camping στο Γύθειο
από triptec Χθες στις 0:04

» Μπρατισλάβα, ....η πόλη των βασιλέων.
από caminador Δευ 22 Ιουλ 2019 - 21:29

» Από την Πάτρα στην Κορνουάλλη.
από caminador Δευ 22 Ιουλ 2019 - 21:10

» Ανεμιστήρας 12v
από Γιωργάκος Δευ 22 Ιουλ 2019 - 19:59

» Φρένα στη ρυμούλκηση τροχόσπιτου
από aisxylos Πεμ 18 Ιουλ 2019 - 17:54

» ΓΕΜΙΣΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΠΥΡΕΣ
από caminador Τρι 16 Ιουλ 2019 - 11:11

» Η μανία της φύσης .
από Georgedim Κυρ 14 Ιουλ 2019 - 13:08

» Καταστροφή αυτοκινούμενου με νεκρούς στη Χαλκιδική
από caminador Κυρ 14 Ιουλ 2019 - 11:57

» Δίπλωμα οδήγησης με κοινοτικό κωδικό αριθμό "96"
από ladakias Σαβ 13 Ιουλ 2019 - 17:25

» Φωτογραφίες άσχετες αλλά ωραίες
από traveller Τετ 10 Ιουλ 2019 - 6:28

» Διασταυρώσεις - Προτεραιότητα
από Georgedim Τρι 9 Ιουλ 2019 - 11:56

» Νέος Ποινικός Κώδικας
από aisxylos Τρι 2 Ιουλ 2019 - 12:50

» Μετατροπή οχημάτων σε αυτοκινούμενο
από Georgedim Κυρ 30 Ιουν 2019 - 13:18

» Ιράν
από Georgedim Κυρ 30 Ιουν 2019 - 12:46

» Τι είναι αυτό;
από Γιωργάκος Πεμ 20 Ιουν 2019 - 18:28

» Άδεια λειτουργίας σταθμών βαρέων οχημάτων
από Georgedim Πεμ 20 Ιουν 2019 - 18:23

» ΣΤΑΜΠΙΛΙΖΑΤΕΡ
από triptec Δευ 17 Ιουν 2019 - 21:44

» Τα παιδιά που κάνουν κάμπινγκ.
από caminador Δευ 17 Ιουν 2019 - 10:08

» Αυξήσεις τιμών στα Διόδια.
από aisxylos Σαβ 15 Ιουν 2019 - 18:31

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
Ο ΚΑΙΡΟΣ
Like/Tweet/+1
Κοινωνική Δικτύωση

Κοινωνική Δικτύωση digg  Κοινωνική Δικτύωση delicious  Κοινωνική Δικτύωση reddit  Κοινωνική Δικτύωση slashdot  Κοινωνική Δικτύωση yahoo  Κοινωνική Δικτύωση google  Κοινωνική Δικτύωση live      

Επισημάνετε και μοιραστείτε την διεύθυνση του www.taxidiarides.gr στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης σας


Η κουλτούρα της μπύρας ...από την αρχαιότητα έως σήμερα !!!

Πήγαινε κάτω

Η κουλτούρα της μπύρας ...από την αρχαιότητα έως σήμερα !!! Empty Η κουλτούρα της μπύρας ...από την αρχαιότητα έως σήμερα !!!

Δημοσίευση από Georgedim Την / Το Πεμ 12 Σεπ 2013 - 19:41

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την διαχρονική πορεία αυτού του ....αγαπημένου ποτού :

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Georgedim
Georgedim
Admin


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Η κουλτούρα της μπύρας ...από την αρχαιότητα έως σήμερα !!! Empty Απ: Η κουλτούρα της μπύρας ...από την αρχαιότητα έως σήμερα !!!

Δημοσίευση από Γιωργάκος Την / Το Πεμ 12 Σεπ 2013 - 19:56

yes 
Γιωργάκος
Γιωργάκος


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Η κουλτούρα της μπύρας ...από την αρχαιότητα έως σήμερα !!! Empty Απ: Η κουλτούρα της μπύρας ...από την αρχαιότητα έως σήμερα !!!

Δημοσίευση από Νικόλας Μητσόπουλος Την / Το Πεμ 12 Σεπ 2013 - 20:01

πολύ καλό!  yes
Νικόλας Μητσόπουλος
Νικόλας Μητσόπουλος


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Η κουλτούρα της μπύρας ...από την αρχαιότητα έως σήμερα !!! Empty Απ: Η κουλτούρα της μπύρας ...από την αρχαιότητα έως σήμερα !!!

Δημοσίευση από Γιώργος Την / Το Πεμ 12 Σεπ 2013 - 21:50

Πάρα πολύ καλό  ! ! beer
Γιώργος
Γιώργος


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Η κουλτούρα της μπύρας ...από την αρχαιότητα έως σήμερα !!! Empty Απ: Η κουλτούρα της μπύρας ...από την αρχαιότητα έως σήμερα !!!

Δημοσίευση από diamantino Την / Το Πεμ 12 Σεπ 2013 - 21:50

yes
diamantino
diamantino


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Η κουλτούρα της μπύρας ...από την αρχαιότητα έως σήμερα !!! Empty Απ: Η κουλτούρα της μπύρας ...από την αρχαιότητα έως σήμερα !!!

Δημοσίευση από Patrinos Την / Το Πεμ 12 Σεπ 2013 - 21:54

Πολύ καλό! beer1 
Patrinos
Patrinos


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Η κουλτούρα της μπύρας ...από την αρχαιότητα έως σήμερα !!! Empty Απ: Η κουλτούρα της μπύρας ...από την αρχαιότητα έως σήμερα !!!

Δημοσίευση από Maximos Την / Το Παρ 13 Σεπ 2013 - 0:49

Γιώργο (georgedim) ... να 'σαι καλά .
Πολύ μου άρεσε ...  beer 

Επίσης ... και αυτό που  αναφέρεται στο κείμενο ...
... Οι Γάλλοι εικάζουν, ότι το μαγικό φίλτρο που έπιναν οι Γαλάτες του Αστερίξ είχε ως βάση τη μπύρα ... !.
Cool
Maximos
Maximos
Admin


http://taxidiarides.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Η κουλτούρα της μπύρας ...από την αρχαιότητα έως σήμερα !!! Empty Απ: Η κουλτούρα της μπύρας ...από την αρχαιότητα έως σήμερα !!!

Δημοσίευση από Masterless Την / Το Παρ 13 Σεπ 2013 - 6:10

Ωραία επιμόρφωση............[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Masterless
Masterless


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Η κουλτούρα της μπύρας ...από την αρχαιότητα έως σήμερα !!! Empty Απ: Η κουλτούρα της μπύρας ...από την αρχαιότητα έως σήμερα !!!

Δημοσίευση από Georgedim Την / Το Παρ 13 Σεπ 2013 - 12:50

Μια μικρή "διόρθωση - ορθή επανατύπωση", στο κείμενο του συνδέσμου :
 
"....O Ιπποκράτης, ιατρός της αρχαιότητας, χρησιμοποιούσε την μπύρα για την καταπολέμηση του πυρετού και σαν διουρητικό...."
 
προς αποφυγήν παρανοήσεων και λάθος εντυπώσεων.


 
Από την αρχαιότητα (πολύ προ εποχής του Ιπποκράτη) ήταν γνωστές οι ευεργετικές επιδράσεις των σπόρων κριθαριού στην υγεία μας.

Ο Ιπποκράτης, στο έργο του  «Περί διαίτης οξέων» (…βαρέων νοσημάτων δηλαδή), αναφέρεται στις ευεργετικές ιδιότητες του χυλού «πτισάνης», η οποία αφομοιώνεται εύκολα από τον οργανισμό, ενυδατώνει και προκαλεί πτώση του πυρετού.

Μαζί με το κρασί και το μελίκρητον ( ένα μείγμα νερού με μέλι, δηλαδή) ήταν από τα γιατρικά της εποχής :  «οί εξασκούντες ταύτην (….την Ιατρικήν) επί οξέων προσέφερον ή χυλόν πτισάνης ή οίνον ή και μελίκρητον…».

Η πτισάνη λοιπόν ήταν το αποφλοιωμένο κριθάρι. Την έβαζαν σε δοχεία με νερό από πριν για να φουσκώσει, την έτριβαν δυνατά με τα χέρια για να απομακρυνθεί η φλούδα της και  με το υπόλοιπο έφτιαχναν δύο ειδών αφεψήματα.

Το ένα γίνονταν με ολόκληρη πτισάνη και περιείχε όλους τους σπόρους του ξεφλουδισμένου κριθαριού. Ενώ το άλλο λεγόταν “χυλός” και παρασκευαζόταν με τον ίδιο τρόπο, με την διαφορά ότι το στράγγιζαν για να το κάνουν πιο εύληπτο και εύπεπτο.
 
Παρόμοιες αναφορές υπάρχουν και στα έργα του άλλου μεγάλου γιατρού της Αρχαιότητος, και μαθητή του Ασκληπιού, του Γαληνού :
« ...Η κριθή έχει πρώτης τάξεως ικανότητα να ξηραίνει και να ψύχει, έχει δε και κάποιας αποκαθαρτικάς ιδιότητας. Ανακουφίζει την δίψαν περισσότερον από το ύδωρ, παρ' ότι η υγρότητά της είναι μικροτέρα, δια ταύτα είναι καταλληλότατη δια τους υψηλούς πυρετούς, διότι τους αντιτίθεται σε όλα, εφ' όσον ψύχει και υγραίνει και αποκαθαίρει τους χυμούς της σήψεως, και συνάμα είναι πολύ θρεπτική δια το σώμα....».

Στο βιβλίο για τον γέροντα Παϊσιο του Αγ. Όρους, αναφέρεται ότι η γνώση αυτή έχει διατηρηθεί μέσα στο Αγιον Ορος, καθώς υπάρχει η αφήγηση για κάποιον γέροντα του Όρους όπου συνέστησε σε επισκέπτη του, για τη θεραπεία της ουρολοίμωξης που τον ταλαιπωρούσε, να πιεί για 15 ημέρες, αντί τα γνωστά αντιβιοτικά, ζωμό από πτισάνη.

Σήμερα η αυστηρή Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων FDΑ (Food and Drag Αdministration) έχει αναγνωρίσει επισήμως τις ευεργετικές ιδιότητες του κριθαριού και έχει επιτρέψει την αναγραφή στις συσκευασίες του, ότι έχει την ιδιότητα να κατεβάζει την υψηλή χοληστερόλη, μέσω της β-γλυκάνης που περιέχει.
 
Επίσης το κριθάρι είναι πολύ καλή πηγή βιταμινών Β, ανόργανων στοιχείων και φυτικών ινών. Το κριθάρι βοηθάει επίσης στη λειτουργία του εντέρου και του ήπατος, στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και (….για τις κυρίες) στη μείωση της κυτταρίτιδας. 
Georgedim
Georgedim
Admin


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Η κουλτούρα της μπύρας ...από την αρχαιότητα έως σήμερα !!! Empty Απ: Η κουλτούρα της μπύρας ...από την αρχαιότητα έως σήμερα !!!

Δημοσίευση από diamantino Την / Το Παρ 13 Σεπ 2013 - 15:26

Maximos έγραψε:Γιώργο (georgedim) ... να 'σαι καλά .
Πολύ μου άρεσε ...  beer 

Επίσης ... και αυτό που  αναφέρεται στο κείμενο ...
... Οι Γάλλοι εικάζουν, ότι το μαγικό φίλτρο που έπιναν οι Γαλάτες του Αστερίξ είχε ως βάση τη μπύρα ... !.
Cool



....τωρα εξηγουνται αρκετα πραγματα....
για καποιους ... φιλους μας....


....ονοματα δε λεμε.... υποληψεις δε θιγουμε ! ! !
diamantino
diamantino


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης