Translate into your language
Πρόσφατα Θέματα
» Ιράν
από caminador Χθες στις 22:34

» Αυξήσεις τιμών στα Διόδια.
από aisxylos Χθες στις 18:31

» Τι είναι αυτό;
από Γιωργάκος Χθες στις 13:03

» Από την Πάτρα στην Κορνουάλλη.
από Georgedim Χθες στις 12:21

» Hoppy Pub Θεσσαλονίκη στις καλύτερες μπυραρίες του κόσμου.
από Georgedim Χθες στις 12:15

» Η ρύθμιση για την έλξη όλων των ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων οχημάτων
από Georgedim Χθες στις 11:49

» Άδεια λειτουργίας σταθμών βαρέων οχημάτων
από Georgedim Χθες στις 11:40

» ΣΤΑΜΠΙΛΙΖΑΤΕΡ
από triptec Χθες στις 9:57

» Camper Stop στα Τζουμέρκα
από friar Πεμ 13 Ιουν 2019 - 0:03

» Αμερικανίδα 21 χρονών ταξίδεψε σε 196 χώρες.
από caminador Τετ 12 Ιουν 2019 - 22:13

» Γκράζ, το σταυροδρόμι των πολιτισμών.
από Patrinos Τρι 11 Ιουν 2019 - 13:23

» Retro τροχόσπιτα
από Georgedim Τρι 11 Ιουν 2019 - 10:24

» Thetford C200
από ladakias Κυρ 9 Ιουν 2019 - 19:16

» Lada για τις διακοπές
από vzol48 Κυρ 2 Ιουν 2019 - 16:23

» Sterckeman 470pe 2002
από vzol48 Πεμ 30 Μάης 2019 - 20:11

» Η Ελληνική πρόταση για ταξίδια.
από sudwind Τρι 28 Μάης 2019 - 17:39

» Ιδιοκατασκευή για τους λάτρεις της μπύρας
από caminador Δευ 27 Μάης 2019 - 23:31

» ακτοπλοϊκή σύνδεση Τσεσμέ – Λαυρίου
από espresso Κυρ 26 Μάης 2019 - 18:55

» Κίνδυνος-θάνατος τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα σε περίπτωση τρακαρίσματος
από caminador Παρ 24 Μάης 2019 - 19:59

» Camperstop εξωτερικο
από caravanaris Τρι 21 Μάης 2019 - 13:52

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
Ο ΚΑΙΡΟΣ
Like/Tweet/+1
Κοινωνική Δικτύωση

Κοινωνική Δικτύωση digg  Κοινωνική Δικτύωση delicious  Κοινωνική Δικτύωση reddit  Κοινωνική Δικτύωση slashdot  Κοινωνική Δικτύωση yahoo  Κοινωνική Δικτύωση google  Κοινωνική Δικτύωση live      

Επισημάνετε και μοιραστείτε την διεύθυνση του www.taxidiarides.gr στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης σας


LIMONCELLO η αυθεντική συνταγή.

Πήγαινε κάτω

LIMONCELLO η αυθεντική συνταγή. Empty LIMONCELLO η αυθεντική συνταγή.

Δημοσίευση από caminador Την / Το Τετ 8 Μάης 2013 - 22:16

Οι ταξιδιάριδες το γνωρίζουν από τη γείτονα χώρα, ένα θεσπέσιο λικέρ-χωνευτικό, μπορεί να σερβιριστεί μετά από οποιοδήποτε γεύμα, μετά όμως από πιάτα θαλασσινών γενικά, επιβάλεται είναι ο τέλειος συνδυασμός, ας είναι καλά τα μοναστήρια και οι μοναχοί ιδιαίτερα της χερσονήσου του Σορέντο που είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα του, σύμπτωση ότι η περιοχή παράγει τα ποιο αρωματικά λεμόνια στη Ιταλική χερσόννησο.
Ο λόγος της ανάρτησης είναι ότι κυκλοφορούν πολλές συνταγές για λιμοντσέλλο που προτείνουν για αλκοόλ βότκα τσίπουρο κ.α. καθώς και διαφοροποιημένες αναλογίες υλικών της συνταγής που έχω από ένα Ιταλικό σπίτι, που τη θεωρώ παραδοσιακή και αυθεντική λόγω του αποτελέσματος. Φυσικά έχω δοκιμάσει για λόγους οικονομίας βότκα και τσίπουρο, αλλά το αποτέλεσμα είναι κάτι άλλο. Ο οινοπνευματικός βαθμός του λιμοντσέλο πρέπει να είναι 32`+ - 1`
Στα S.M. της Ιταλίας στα ράφια με τα οινοπνευματώδη υπάρχει συσκευασία γυάλινη του ενός λίτρου καθαρής αλκοόλης 95`η τιμή του πριν δυο χρόνια και δεν νομίζω να έχει αλλάξει ήταν 10-11 ευρώ,τώρα που έχουν τελειώσει τα αποθέματά μου, μου φέρνει ένας συγγενής.

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Αυτή είναι η φιάλη του ενός λίτρου αλκοόλης, είναι παγωμένη και γεμάτη λιμοντσέλλο, και το έχω πάντα στη κατάψυξη, αν η αλκοόλη ήταν κάτω από 30 βαθμούς θα πάγωνε.

Πρώτο βήμα χρειαζόμαστε 7-8 κανονικά λεμόνια τα ανοιξιάτικα είναι ποιο αρωματικά, αν έχουμε λεμονιά τα κόβουμε πρωί πριν τα δει ο ήλιος.

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Με ένα κοφτερό μαχαίρι ή το εργαλείο που καθαρίζουμε τα φασολάκια κόβουμε το κίτρινο της φλούδας, δεν πρέπει να έχει καθόλου λευκό, πρέπει να είναι μόνο το κίτρινο.
Στη συνέχεια τοποθετούμε τις φλούδες σε μια γυάλα που σφραγίζει και ρίχνουμε το ένα λίτρο αλκοόλης.
Καλά είναι να το βάλουμε σε σκοτεινό μέρος για 7 ημέρες αν το ανακινούμε μια φορά την ημέρα θα έχουμε καλύτερη απόδοση.
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Την τελευταία ημέρα φτιάχνουμε το σιρόπι, 2 λίτρα νερό με 700 γραμ. ζάχαρη. Με δυο λίτρα νερό σε ένα λίτρο αλκοόλ 95 βαθμ. το λιμοντσέλλο μας θα είναι σίγουρα πάνω από 31 βαθμ.
Όταν συμπληρωθεί ο χρόνος και κρυώσει το σιρόπι, αδειάζουμε στη κατσαρόλα το περιεχόμενο της γυάλας φλούδες και αλκοόλ. μετά δυο ώρες αφαιρούμε τις φλούδες, και φιλτράρουμε με γάζα το μείγμα βάζοντας το σε μπουκάλια που σφραγίζουν καλά, και αμέσως στη κατάψυξη.
Μετά από 10 ημέρες, για ωριμάσει, υπάρχει μια διαφορά στη δομή των μορίων νερού και αλκοόλης και χρειάζεται κάτι σαν ομογενοποίηση, μετά από αυτό το διάστημα μπορούμε να απολαύσουμε το λιμοντσέλλο μας χωρίς συντηρητικά, διατηρείται στο ψυγείο στη συντήρηση, εμένα μου αρέσει από την κατάψυξη όπως και η ρακή.

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Καλή επιτυχία.
caminador
caminador


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

LIMONCELLO η αυθεντική συνταγή. Empty Απ: LIMONCELLO η αυθεντική συνταγή.

Δημοσίευση από Maximos Την / Το Τετ 8 Μάης 2013 - 22:23

Μπράβο Κώστα ... σ' ευχαριστούμε
Μας βάζεις σε πειρασμό ... Cool

Οι λεμονιές στο Σχοίνο, είναι γεμάτες λεμόνια ...!
Wink
Maximos
Maximos
Admin


http://taxidiarides.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

LIMONCELLO η αυθεντική συνταγή. Empty Απ: LIMONCELLO η αυθεντική συνταγή.

Δημοσίευση από george Την / Το Τετ 8 Μάης 2013 - 22:35

Κώστα clap clap clap clap
george
george


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

LIMONCELLO η αυθεντική συνταγή. Empty Απ: LIMONCELLO η αυθεντική συνταγή.

Δημοσίευση από diamantino Την / Το Τετ 8 Μάης 2013 - 23:13

yes
diamantino
diamantino


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

LIMONCELLO η αυθεντική συνταγή. Empty Απ: LIMONCELLO η αυθεντική συνταγή.

Δημοσίευση από Aigagros Την / Το Τετ 8 Μάης 2013 - 23:18

Ευχαριστούμε Κώστα, η σύζυγος φτιάχνει αυτό το υπέροχο ποτό και υπάρχει πάντα στην κατάψυξη.
Τώρα η αλκοόλη είναι ένα θέμα...
Aigagros
Aigagros


http://www.taxidiarides.gr

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

LIMONCELLO η αυθεντική συνταγή. Empty Απ: LIMONCELLO η αυθεντική συνταγή.

Δημοσίευση από caminador Την / Το Τετ 8 Μάης 2013 - 23:38

Μάξιμε τα λεμόνια δεν είναι το πρόβλημα, Very Happy όσο για το καθαρό οινόπνευμα αν δεν είναι βαρύ κι`ασήκωτο είναι τουλάχιστον κοροιδία αγαπητέ Aigagre,στοιχίζει δυο ημερομίσθια το λίτρο εδώ lol! Βόρεια Βαλκάνια δεν υπάρχει,μόνο στα φαρμακεία δυτικά μέχρι Ατλαντικό δεν έτυχε να ιδώ στην Ιταλία μπερκέτι.
caminador
caminador


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

LIMONCELLO η αυθεντική συνταγή. Empty Απ: LIMONCELLO η αυθεντική συνταγή.

Δημοσίευση από Masterless Την / Το Πεμ 9 Μάης 2013 - 8:12

Κωνσταντίνε, τι άλμα επί κοντώ, ήταν πάλι αυτό.............. Shocked
Εμένα με χτύπησες σαν το χταπόδι............... Cool
Ξέρεις δεν αντέχω στο αλκοόλ και τα βλέπω λίγο μυστήρια............ Wink
Τα καταφέρνεις και πίνεις 32 βαθμούς δροσιστικό;.............. Rolling Eyes
Μπράβο Παλικάρι μας............... I love you
Masterless
Masterless


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

LIMONCELLO η αυθεντική συνταγή. Empty Απ: LIMONCELLO η αυθεντική συνταγή.

Δημοσίευση από caminador Την / Το Πεμ 9 Μάης 2013 - 9:35

Νικόλα μου ένα σφηνάκι είναι και κοιμάσαι ήσυχος Very Happy
caminador
caminador


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

LIMONCELLO η αυθεντική συνταγή. Empty Απ: LIMONCELLO η αυθεντική συνταγή.

Δημοσίευση από athanase Την / Το Πεμ 9 Μάης 2013 - 10:46

Την συνταγή αυτή με μικρές παραλλαγές την εφαρμόζω χρόνια (λόγω γειτνίασης με την γείτονα και λόγω ιταλικής μικρής φλέβας).
Εμείς χρεισιμοποιούμε 12 και μάλιστα μεγάλα λεμόνια και στο πρώτο στάδιο οι φλούδες και το οινόπνευμα μένουν ... παρέα για ... σαράντα ημέρες σε όντως σκοτεινό χώρο. Η συνέχεια είναι ίδια με την δική σου συνταγή μόνο που μετά το σιρόπι μένουν ακόμη 30 ημέρες πριν την ... δοκιμή.
athanase
athanase


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

LIMONCELLO η αυθεντική συνταγή. Empty Απ: LIMONCELLO η αυθεντική συνταγή.

Δημοσίευση από Georgedim Την / Το Πεμ 9 Μάης 2013 - 13:22

Κώστα σ' ευχαριστούμε για τη συνταγή και τις οδηγίες παρασκευής.

Καταπληκτικό λικέρ, πολύ εύγευστο και με θαυματουργές πεπτικές ιδιότητες !!!
Georgedim
Georgedim
Admin


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

LIMONCELLO η αυθεντική συνταγή. Empty Απ: LIMONCELLO η αυθεντική συνταγή.

Δημοσίευση από caminador Την / Το Πεμ 9 Μάης 2013 - 21:37

Αγαπητέ Θανάση πολύ ενδιαφέρουσα η συνταγή σου, η γειτονική μας Χώρα είναι η "δεύτερη πατρίδα" είναι γνωστή η οικογένεια Τσούκερο, οι "ζαχαρένιοι", σημασία έχει ότι δεν μας λείπει αυτό το θεϊκό λικεράκι, ίσως κάποια στιγμή αλληλοδοκιμάσουμε το προϊόν μας. Very Happy
caminador
caminador


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

LIMONCELLO η αυθεντική συνταγή. Empty Απ: LIMONCELLO η αυθεντική συνταγή.

Δημοσίευση από Maximos Την / Το Πεμ 9 Μάης 2013 - 21:45

... ενδιαφέρουσες απόψεις ... και προτάσεις ... than1
Maximos
Maximos
Admin


http://taxidiarides.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης