Translate into your language
Πρόσφατα Θέματα
» Άγιο Όρος 2019, ....στη σκιά του Άθωνα.
από friar Χθες στις 23:39

» Ζευγάρι από την Ελλάδα κάνει τον γύρο του κόσμου με μια βέσπα!
από friar Χθες στις 22:55

» STOPOVER ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
από Georgedim Κυρ 19 Ιαν 2020 - 22:23

» Stopover Λάμπες Φοινίκης
από Georgedim Κυρ 19 Ιαν 2020 - 22:12

» Τράκτορας και ρυμουλκούμενο
από caminador Τρι 14 Ιαν 2020 - 21:51

» Φωτογραφίες άσχετες αλλά ωραίες
από friar Σαβ 11 Ιαν 2020 - 9:34

» Το κόστος διαβίωσης σε van για ένα χρόνο
από Georgedim Παρ 10 Ιαν 2020 - 21:38

» Χάρτης σημείων "Στάσης & Διανυκτέρευσης"
από Νικόλας Πεμ 9 Ιαν 2020 - 17:51

» Ένας από τους δέκα πιο επικινδύνους δρόμους
από Νικόλας Μητσόπουλος Πεμ 9 Ιαν 2020 - 8:04

» Ενα διαφορετικό ταξίδι
από intershop Παρ 27 Δεκ 2019 - 9:58

» Μπαταρια αυτ-του και pannels
από melisokomos50 Τρι 24 Δεκ 2019 - 13:17

» Chinese Diesel vehicle air heaters
από Georgedim Σαβ 21 Δεκ 2019 - 22:54

» Ανατολία 2ημερο, Ιούνης 2019
από Νικόλας Μητσόπουλος Σαβ 21 Δεκ 2019 - 8:49

» Ηλεκτρονικά...μαραφέτια....
από vzol48 Τρι 17 Δεκ 2019 - 23:25

» Η φτώχεια θέλει καλοπέραση
από traveller Πεμ 12 Δεκ 2019 - 6:27

» Μπρατισλάβα, ....η πόλη των βασιλέων.
από caminador Τρι 10 Δεκ 2019 - 20:45

» Stopovers Greece
από askvrilissia Σαβ 7 Δεκ 2019 - 8:41

» Iran 2019
από caminador Τετ 4 Δεκ 2019 - 20:41

» Ανανέωση στεγανοποίησης ....παραθύρων, πορτών και καταπακτών οροφής αυτοκινούμενου.
από lander474 Τετ 4 Δεκ 2019 - 14:15

» Ο εορταστικός Δεκέμβριος στη λαογραφία μας.
από Georgedim Τρι 3 Δεκ 2019 - 11:08

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
Ο ΚΑΙΡΟΣ
Like/Tweet/+1
Κοινωνική Δικτύωση

Κοινωνική Δικτύωση digg  Κοινωνική Δικτύωση delicious  Κοινωνική Δικτύωση reddit  Κοινωνική Δικτύωση slashdot  Κοινωνική Δικτύωση yahoo  Κοινωνική Δικτύωση google  Κοινωνική Δικτύωση live      

Επισημάνετε και μοιραστείτε την διεύθυνση του www.taxidiarides.gr στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης σας


Για το πολυακουσμένο σύνδρομο Ασπεργκερ

Πήγαινε κάτω

Για το πολυακουσμένο σύνδρομο Ασπεργκερ Empty Για το πολυακουσμένο σύνδρομο Ασπεργκερ

Δημοσίευση από Cissy 242 Την / Το Πεμ 20 Δεκ 2012 - 10:45

Το βρήκα πολύ ενδιαφέρον και μια και επεκτεινόμαστε σε μη ταξιδιωτικά θέματα, και επειδή πολυακούστηκε το σύνδρομο Ασπεργκερ αυτές τις μέρες μετά την τραγική δολοφονία των παιδιών στο Κεννέκτικατ, και επειδή το θέμα, ως όφειλε δεν έχει θρησκευτική ή πολιτική χροιά, μπορείτε να διαβάσετε τα παρακάτω που τα βρήκα πολύ ενδιαφέροντα.

«Πίστεψέ με, αν ο νεαρός που σκότωσε τα παιδάκια στο Κονέκτικατ είχε Asperger, μάλλον ήταν το τελευταίο πράγμα που τον βασάνιζε…..»
Αθήνα 19/12/2012

Αυτή ήταν η αυθόρμητη αντίδραση ενός νεαρού φοιτητή από την Αθήνα με σύνδρομο Asperger (ή αλλιώς Υψηλής Λειτουργικότητας Αυτισμό) στο άκουσμα ότι ο Άνταμ Λάνζα, που σκότωσε εν ψυχρώ 20 μικρά παιδιά, είχε σύνδρομο Asperger. Η είδηση αυτή αποτέλεσε αφορμή για να επικοινωνήσω μαζί σας.
Γύρω από τον αυτισμό, και ειδικότερα το σύνδρομο Asperger, κατά καιρούς αναπτύσσονται διάφοροι μύθοι οι οποίοι δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις στο κοινό το οποίο δεν είναι και υποχρεωμένο να γνωρίζει τι ακριβώς είναι το φάσμα του αυτισμού και το σύνδρομο Asperger. Όμως, το να ερμηνεύουμε τόσο πρόχειρα τις αποτρόπαιες συμπεριφορές ενός ανθρώπου και να τις ταυτίζουμε με τον αυτισμό, δημιουργεί αμηχανία και καχυποψία και στοχοποιεί ένα σημαντικό αριθμό παιδιών και ενηλίκων με σύνδρομο Asperger.
Ας αναλογιστούμε τους πιτσιρικάδες ενός σχολείου που έχουν ένα συμμαθητή με Asperger και εύκολα μπορούν να αρχίσουν να τον αποκαλούν μακελάρη ή φονιά επειδή η περιγραφή του δράστη τους θυμίζει χαρακτηριστικά του συμμαθητή τους. Ας σκεφτούμε πόσο άσχημα θα νιώσει ένας φοιτητής με Asperger, o οποίος μέχρι τώρα δεν ντρεπόταν να το πει στους συμφοιτητές του, αντί για κατανόηση και στήριξη αρχίζει να βιώνει την καχυποψία και την απαξίωση από τους συμφοιτητές του, επειδή διάβασαν τη σχετική είδηση στο internet και φοβήθηκαν μήπως πάθουν κακό.
Θα ήταν λοιπόν επιτακτική ανάγκη να διασαφηνιστούν ορισμένα πράγματα. Αρχικά, τα παιδιά και οι ενήλικες με σύνδρομο Asperger ούτε κακοί είναι ούτε επικίνδυνοι. Πυρήνας της διαφορετικότητας τους είναι πως παρόλο που επιθυμούν τους φίλους και την κοινωνικότητα δεν ξέρουν το πώς….. κάτι που για όλους τους υπόλοιπους είναι έμφυτο και δεδομένο. Οι ίδιοι πολλές φορές χαρακτηρίζουν τον αυτισμό σαν κοινωνική δυσλεξία όπου, όπως το άτομο με δυσλεξία δυσκολεύεται στη γραπτό λόγο κάνοντας ορθογραφικά λάθη, αυτοί δυσκολεύονται στην κοινωνική επαφή. Επιπλέον, το σύνδρομο Αsperger και γενικότερα το φάσμα του αυτισμού έχει, κατά τη προσωπική μου άποψη, «ταλαιπωρηθεί» με πολλούς μύθους. Ένας από αυτούς λέει ότι τα άτομα αυτά είναι ιδιοφυίες, κάτι που στη πραγματικότητα ισχύει μόνο για περίπου το 20% ,με άλλα λόγια για 2 στους 10. Κατά συνέπεια, πολλά άτομα με Asperger λόγω αυτής της λανθασμένης εντύπωσης ταλαιπωρούνται και τυγχάνουν λανθασμένων χειρισμών. Ακόμη, πρέπει να επισημανθεί πως τα άτομα με σύνδρομο Asperger, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες επιστημονικές έρευνες, έχουν τις ίδιες ακριβώς πιθανότητες να έχουν παραβατική συμπεριφορά με τον υπόλοιπο πληθυσμό και σε αρκετές περιπτώσεις είναι εκνευριστικά προσηλωμένοι στην τήρηση κανόνων και νόμων. Δεν υπάρχουν σήμερα καταγεγραμμένες περιπτώσεις παραβατικότητας εξαιτίας μόνο του αυτισμού.
Ακόμη κι αν η περίπτωση του Ανταμ Λάντζα συνδέεται με το συγκεκριμένο σύνδρομο, θα ήταν επιστημονικά και κοινωνικά αυθαίρετο να ταυτίσουμε την αποτρόπαιη αυτή πράξη με το σύνδρομο Asperger. Επομένως, σε τραγικά περιστατικά, όπως το πρόσφατο των ΗΠΑ, θα πρέπει να δούμε ποιες εμπειρίες ζωής όπλισαν το χέρι του δράστη και όχι να δίνουμε αποσπασματικές πληροφορίες δημιουργώντας εντυπώσεις που εξάπτουν μόνο τη φαντασία και συνήθως προκαλούν μεγαλύτερο βάρος στην ψυχή των ανθρώπων.
Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει το ιστορικό ενός ατόμου που οδηγείται σε μία τέτοια ενέργεια ούτε το τι συμβαίνει στην ψυχή και το μυαλό του. Ένα πλήθος παραγόντων όπως , τα δύσκολα παιδικά χρόνια, οι άσχημες σχολικές εμπειρίες, το είδος των διαπροσωπικών σχέσεων εντός και εκτός οικογένειας, οι ψυχοσυναισθηματικές δυσκολίες μπορούν να στιγματίσουν ένα άτομο και να το οδηγήσουν σε αδιέξοδα.
Ζούμε σε δύσκολες εποχές όπου τραγικά γεγονότα, όπως αυτά του Κονέκτικατ, θα πρέπει να μας οδηγήσουν σε περίσκεψη για το πού έχουν γίνει λάθη και το πώς πρέπει να διορθωθούν. Εκείνο που θα πρέπει να δει ο καθένας μας ξεχωριστά είναι η στήριξη του διπλανού μας (του συναδέλφου, του γείτονα, του φίλου). Αρκετές φορές τον προσπερνάμε βιαστικά μέσα τη δίνη των δικών μας προβλημάτων όταν εκείνος μας πλησιάζει γιατί θέλει να μας μιλήσει. Αυτό που οπλίζει το χέρι κάποιων είναι η αδιαφορία, ο εγωκεντρισμός και η έλλειψη συλλογικού πνεύματος κι όχι η διαφορετικότητα η οποία ποτέ δεν είναι επικίνδυνη.
Με εκτίμηση
Μαρία Ηλιοπούλου, Ψυχολόγος, Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου για το σύνδρομο Asperger
Δρ. Παναγιώτης Ν. Σιαπέρας, Πρόεδρος του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών
Ψυχολόγος, Εργοθεραπευτής, Ειδικευμένος στις Αναπτυξιακές Διαταραχές,
Επιστημονικός Συνεργάτης Πανεπιστημίου Cambridge

Καλές γιορτές
C
Cissy 242
Cissy 242


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Για το πολυακουσμένο σύνδρομο Ασπεργκερ Empty Απ: Για το πολυακουσμένο σύνδρομο Ασπεργκερ

Δημοσίευση από Georgedim Την / Το Πεμ 20 Δεκ 2012 - 13:10

Σίσσυ αρκετά ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Θα σταθώ στην παράγραφο :
"....Εκείνο που θα πρέπει να δει ο καθένας μας ξεχωριστά είναι η στήριξη του διπλανού μας (του συναδέλφου, του γείτονα, του φίλου). Αρκετές φορές τον προσπερνάμε βιαστικά μέσα τη δίνη των δικών μας προβλημάτων όταν εκείνος μας πλησιάζει γιατί θέλει να μας μιλήσει. Αυτό που οπλίζει το χέρι κάποιων είναι η αδιαφορία, ο εγωκεντρισμός και η έλλειψη συλλογικού πνεύματος κι όχι η διαφορετικότητα η οποία ποτέ δεν είναι επικίνδυνη...."

Η απόγνωση είναι ένα πολύ επικίνδυνο συναίσθημα, που μετουσιώνεται στην πράξη, ανάλογα με την προσωπικότητα μας, με ποικίλους τρόπους.

Και κάτι ακόμη που δεν έχω ακούσει να σχολιάζεται από τα ΜΜΕ.
Οι κάτοικοι αρκετών πολιτειών στις ΗΠΑ παρά το σύστημα παιδείας τους και την όποια τεχνολογική αιχμή διαθέτουν, αποδεικνύονται πολύ επιρρεπείς σε προσηλυτισμούς από "νεοφανείς" αιρέσεις, "αμφίβολα" κινήματα και παντός είδους ακατανόητους "δογματισμούς",
οι οποίοι σε συνδυασμό με τη ευκολία στην εύρεση και απόκτηση όπλων (λίγα μόλις λεπτά περιήγησης σε αμερικανικές ιστοσελίδες πώλησης πυρομαχικών αρκούν για να διαπιστώσετε πόσο εύκολα μπορεί ένας κάτοικος των ΗΠΑ να προμηθευτεί σφαίρες και όπλα από το Διαδίκτυο) έχουν σαν κατάληξη φαινόμενα σαν το τελευταίο στο Κονέτικατ,
(αν ανατρέξετε στο πρόσφατο παρελθόν θα θυμηθείτε πολλές παρόμοιες περιπτώσεις : 12/12/12 επίθεση με 3 νεκρούς σε εμπορικό κέντρο στο Πόρτλαντ, 28/9/12 ενοπλη επίθεση σε εταιρεία στη Μιννεάπολη με 5 νεκρούς κλπ, κλπ).
Η ....."κουλτούρα" της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ έχει τις ρίζες της στην ίδρυση του Αμερικανικού έθνους και αποτελεί μια θεμιτή παράδοση,η οποία σε συνδυασμό με το φόβο μιας επικείμενης καταστροφής που επίσης αποτελεί ένα είδος Αμερικανικής "κουλτούρας" έχουν συχνά πυκνά αποτέλεσμα θανατηφόρες επιθέσεις που προκαλούν και συγκινούν ..... δυστυχώς όμως για πολύ λίγο Shocked Shocked !!!

Georgedim
Georgedim
Admin


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Για το πολυακουσμένο σύνδρομο Ασπεργκερ Empty Απ: Για το πολυακουσμένο σύνδρομο Ασπεργκερ

Δημοσίευση από caminador Την / Το Πεμ 20 Δεκ 2012 - 19:30

H Ευκολία στην εύρεση όπλων και πυρομαχικών σίγουρα πρέπει να είναι ένας παράγοντας, μου κάνει εντύπωση και απορώ γιατί σε πάρα πολλά Αμερικανικά κινηματογραφικά φιλμς, υπάρχει τόσο πιστολίδι,και πολλές φορές δεκάδες νεκροί. διαμορφώνεται ένα πλαίσιο όπου η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμία αξία, έστω και αν πρόκειται για "κακούς".
caminador
caminador


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Για το πολυακουσμένο σύνδρομο Ασπεργκερ Empty Απ: Για το πολυακουσμένο σύνδρομο Ασπεργκερ

Δημοσίευση από Νικόλας Μητσόπουλος Την / Το Πεμ 20 Δεκ 2012 - 19:52

Το σίγουρο είναι ότι οι κάθε είδους ταμπέλες είναι καταστροφικές είτε τις προσάπτουμε σε άτομα, είτε σε ομάδες είτε και σε λαούς ακόμη...
Όσο για την νόμιμη οπλοκατοχή σε συνδυασμό η όχι με τα αδιέξοδα του κοσμάκη ας ελπίζουμε ότι κάποτε, κάτι θα κάνουν οι κρατούντες. Αν τους παίρνει φυσικά να εναντιωθούν στα τεράστια οικονομικά συμφέροντα.
Ταπεινή μου γνώμη και παράνομα να είναι, θα υπάρχουν για πολύ- τα όπλα- αν δεν αλλάξει η νοοτροπία του μέσου Αμερικάνου.
Πράγμα που δεν φαίνεται να θέλει κανείς και όχι μόνο στον κινηματογράφο και την τηλεόραση αλλά και πάμπολλα άλλα παραδείγματα τραμπουκισμού από το ίδιο το κράτος...
Νικόλας Μητσόπουλος
Νικόλας Μητσόπουλος


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Για το πολυακουσμένο σύνδρομο Ασπεργκερ Empty Απ: Για το πολυακουσμένο σύνδρομο Ασπεργκερ

Δημοσίευση από Maximos Την / Το Πεμ 20 Δεκ 2012 - 20:07

Δεν έχω ζήσει στην Αμερική και δεν μπορώ να μπω ... στο "πετσί" της αναγκαιότητας της οπλοκατοχής ...
Από όσα έχω ακούσει, αλλά και διαβάσει, η οπλοκατοχή στις ΗΠΑ, είναι κάτι σαν ... την "ιερή" αγελάδα ... !

Σίγουρα είναι ενδιαφέρον το θέμα που άνοιξε η Σίσσυ, για το σύνδρομο Asperger ...
... και τις όποιες "ευθύνες", που ίσως, κάποιοι θέλουν να του καταλογίζουν.

Προσωπικά όμως, δεν μπορώ να παραβλέψω και να προσπεράσω ...
... τη συλλογή των όπλων, που διέθετε η μητέρα ... (ήταν συλλέκτης, όπως διάβασα ... ).
Ίσως, κάποιοι να προσπαθούν να απενοχοποιήσουν την οπλοκατοχή (και την ευκολία απόκτησης ενός όπλου) ...
... προσθέτοντας και σε άλλους ευθύνες (όπως στο σύνδρομο Asperger), για την τραγωδία που έγινε ...

Ας θυμηθούμε και μια γνωστή ρήση ... "είναι πολλά τα λεφτά Άρη" ... !!!
Maximos
Maximos
Admin


http://taxidiarides.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Για το πολυακουσμένο σύνδρομο Ασπεργκερ Empty Απ: Για το πολυακουσμένο σύνδρομο Ασπεργκερ

Δημοσίευση από athanase Την / Το Πεμ 20 Δεκ 2012 - 20:40

Maximos έγραψε:

Ας θυμηθούμε και μια γνωστή ρήση ... "είναι πολλά τα λεφτά Άρη" ... !!!

Μα αυτή είναι η πεμπτουσία της υπόθεσης. Θα πρόσθετα λοιπόν ..."και τεράστια τα συμφέροντα" τα υπόλοιπα ... παραμύθια.
athanase
athanase


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης